Odgođena nagodba u ZRC-u, investitor će čekati još mjesec dana

Lipički bazeni dio su ZRC-a
(FOTO: Mario Barać)

30.09.2013. | Mario Barać
Pregleda: 7191

Na ročištu predstečajne nagodbe nad dužnikom Zdravstveno rekreacijskim centrom Lipik u Zagrebu trebalo se glasati o izmijenjenom planu restruktuiranja ove tvrtke. No nije.

Razlog je što je Jasminka Stričević, direktorica ZRC-a od Nagodbenog vijeća ponovno zatražila odgodu, što nam je potvrdila i u priopćenju koje je poslala mailom.

„Zbog nesporazuma na relaciji investitor – Ministarstvo financija RH, jedini način da se ne izgubi ponuda investitora, a znamo kako ih je teško dovesti u Hrvatsku, je bila zakonska mogućnost produženja roka za koji se nadamo da neće biti u potpunosti iskorišten. Investitor se javio ministru Liniću, potvrdio ponovno svoju ponudu koja je okosnica Plana financijskog restruktuiranja ZRC-a Lipik d.d., kao i ulaganje u ZRC i ostale podprojekte u Lipiku. Naglasio je da njihova ponuda vrijedi do kraja listopada 2013. godine. Očekujemo da će se ubrzati cijeli proces i okončati na zadovoljstvo ZRC-a, Lipika i Republike Hrvatske", piše u priopćenju koje potpisuje direktorica Stričević.


Doznajemo pak da na održanom ročištu nije bilo predstavnika Ministarstva financija. Suzana Budišćak Kupčinec, predsjednica Nagodbenog vijeća bi odluku o eventualnoj odgodi trebala donijeti kroz nekoliko dana, a ukoliko direktorica dobije 30 dana odgode, bit će to zadnji zakonski rok u kojem se moraju riješiti sve nesuglasice jer, ukoliko ni nakon 30 dana ne bude postignuto rješenje, ZRC-u slijedi stečaj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI