NASLOVNAPOLITIKA
Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Kutjeva

FOTO: M.M.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Kutjeva

7.9.2019. 09:28 | Mladen Mirković PREGLEDA: 1982

Dan grada Kutjeva obilježava se na blagdan Male Gospe, 8.9., stoga je jučer u tu čast održana svečana Sjednica grada Kutjeva u kutjevačkoj kinodvorani. Sjednici su nazočili gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir sa svojim zamjenikom, župan Alojz Tomašević, predsjednica županijskog vijeća Josipa Miličević, gradonačelnici gradova i načelnici općina u našoj županiji, kutjevački župnik, gosti iz BiH, članovi kutjevačkog Gradskog vijeća te članovi brojnih udruga na području Kutjeva.U svom obraćanju gradonačelnik Budimir pohvalio se kako je Grad Kutjevo za razliku od prije nekoliko godina sada daleko ispred svega, u planu su veliki milijunski projekti. Grad Kutjevo sada nesmetano može brinuti o svim svojim građanima, odnosno od najmlađih do onih treće životne dobi, obrtnika, poduzetnika, poljoprivrednika ...itd.
"Jedan od sad bitnih projekata je izgradnja dječjeg vrtića u vrijednosti oko 8 milijuna kuna, proširenje sportske dvorane u iznosu od oko 25 milijuna kuna, aglomeracija Kutjevo oko 40 milijuna kuna, ali i izgradnja Kuće graševine u iznosu od 80 milijuna kuna gdje će se pružiti velika prilika za još boljom promocijom i uslugom svih vinara na području Požeško slavonske županije.

U dosadašnjem radu u proteklih godinu dana Grad Kutjevo može se pohvaliti s razno raznim potporama kako za gospodarstva tako i za novorođenčad, turizam i mnoge druge grane.

Grad Kutjevo za prvo rođeno dijete osigurao je 2000 kuna, a za svako sljedeće 1000 dodatno. Otvoreno je preko 30 obrta uz razne potpore kako Grada Kutjeva tako i raznih fondova,stipendirano je 30 studenata, osigurano je sufinanciranje autobusne karte za srednjoškolce, umirovljenici imaju osiguran i besplatan prijevoz do Grada Požege. - rekao je gradonačelnik BudimirDalibor Bardač načelnik općine Čalin obratio je se i čestitao gradonačelniku Budimiru u ime svih načelnika i gradonačelnika, čestitkama se pridružio i župan Alojz Tomašević, Davor Huška se svim prisutnima obratio kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, a Antonija Jozić gradonačelnika Grada Pleternice obratila se kao izaslanica predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.Priznanja Grada Kutjeva dobili su Kutjevačka udruga mladih, Hrvatsko planinarsko društvo "Vidim", Obiteljsko poduzeće PSC Ferenčak, učenik Krešimir Dukmenić i Glazbeni sastav "Šljivova grana". 

Godišnje nagrade Grada Kutjeva dobili su Željko Adžić i Drago Hruška.Tagovi: Kutjevo, grad, dan grada

48 SATI NA 034PORTALU

.

Završno euharistijsko slavlje Biskupijskoga dana u Požegi

.

Šesta Ljetna škola povijesti 2019.

.

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste

.

Uzbudljiva 1. ŽNL - Hoće li danas u Mihaljevcima ostati tri boda i mjesto na vrhu tablice !?

.

2. Lipičko slavonsko sijelo- FOTO

.

Alilovčanin Miroslav Bartolović državni prvak u natjecanju orača u kategoriji ʺPlugovi ravnjaciʺ - predstavljat će RH u Rusiji

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Prodajem Banseg Metabo

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

FOTO: Dan nacionalnih manjina Grada Lipika, 21.9.2019.

.

Danas u ʺPlodovima zemljeʺ pogledajte lipičkog Nizozemca Barta i njegovu rižu u Skenderovcima

.

Uživajte u zadnjem danu ljeta, temperatura danas u Požegi ide i do 23°C

.

Glazbeno-duhovni koncert “Otvorite vrata Kristu 2019“ u dvorani “Tomislav Pirc” u Požegi 21.9.2019.

.

Izjednačen derbi u Slavonskom Brodu. ʺSkidali smo se u svlačionici gdje su se skidala velika imenaʺ

.

U Vidovcima nepoznati počinitelj oštetio parkirani automobil i pobjegao - ʺNadam se da će mu savjest proraditi i da će se javitiʺ

.

Sunčana subotnja šetnja Požegom 21.9.2019.

.

Policija obavijestila da se Alen Pastorčić nakon skoro dva tjedna vratio kući

.

Forum žena GO SDP-a Požega obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

.

NOVA PRAVILA ZA ODLAZAK U MIROVINU: Osjetno veće mirovine imat će oni koji žele raditi do 70.

.

Hladnoća, mraz, vjetrovi... Vakula najavio prvu pravu jesensku kišu!

.

EKSKLUZIVNO - SBonline jedini medij koji je razgovarao sa svećenikom o kojem danas bruji cijela Hrvatska-pročitajte njegovu izjavu!

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste