NASLOVNAPOLITIKA
Sva politička ʺkremaʺ u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci

FOTO: 034 portal

Sva politička ʺkremaʺ u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci

16.4.2019. 13:13 | SBOnline PREGLEDA: 1724

Povodom Dana županije Brodsko posavske održana je svečana sjednica na kojoj su sudjelovali premijer Andrej Plenković i brojni ministri.


"Ova Vlada je rekla sad je trenutak, budući da imamo paralelni mandat župana, gradonačelnika, načelnika i ovaj saziv Hrvatskoga Sabora, time i Vlade, da napravimo iskorake koji će postati krajnja praksa, dakle ta politička volja koju smo mi pretočili u suradnju, intenzitet odnosa koju imamo sa svih 20 županija i Gradom Zagrebom je bez presendana u povijesti moderne Hrvatske zadnjih 30-tak godina. Mislim da smo tako postavili temelje zajedničkog funkcioniranja. Ova je Vlada koja je stvarala politiku ravnopravnog regionalnog razvoja i smanjivanja nejednakosti, to znači da nam je jednako važan Slavonski Brod, Vukovar, Požega, Virovitica, Dubrovnik, Split, Umag ova Vlada gleda na sve krajeve Hrvatske sa željom da pomogne. Mi smo to napravili kroz 4 elementa našega djelovanja, 1. uspostavili smo partnerstvo, povjerenje i dijalog koji je redovit, sustavan, tematski, tiče se svih tema koje su važne za sve dijelove Hrvatske.

  
Drugi aspekt jest da smo krenuli u fikcionalnu decentralizaciju za sve što možemo prepustiti odgovornim vlastima to radimo. Treći aspekt: dali smo vam alate u toj funkcionalnoj decentralizaciji- on se zove novac, ukopno smo Zakonom o financiranju područne samouprave ostavili županijama, gradovima i općinama 2 milijarde i 100 milijuna kuna više nego ranije.

Četvrti element konkretna suradnja, o tom će danas ministrica Žalac i drugi ministri reći nešto više, na 8 savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem", rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 


 
"Svima vam čestitam dan Brodsko posavske županije. Izuzetna mi je čast danas govoriti u ime Predsjednika Hrvatskog Sabora u Slavonskom Brodu u gradu i županiji u kojoj sam rođen, u kojoj sam odrastao i živim. Svima je poznata činjenica da je Brodsko posavska županija u suvremenoj povijesti RH ne tako davno odigrala veliku ulogu u obrani države u Domovinskom ratu, dala je veliki broj vojnika, hrabre ljude, junake koji su branili RH na svim bojištima na kojima su bili poslani. Isključivo njihovom zaslugom obranjen je ovaj kraj, ova županija. Dolazim iz te generacije mališana i osnovnoškolaca koji su nastavu pratili u skloništima pod pljuskom granata, bombardiranje iz zraka, pod uzbunama u strahu za svoj život. Bez obzira koliko sam mali bio i tada sam shvaćao kolika je cijena Hrvatske slobode i samostalnosti, dobrim dijelom sam s i zbog toga uključio u politiku.

 


 
Moram reći da se i danas vode slične borbe za Hrvatsku do duše s drugim sredstvima na različitim poljima, ali itekako srčano, racionalno i pametno. Poreznom reformom i politikom fiskalnog ujednačavanja Vlada RH osigurava općinama, gradovima i županijama sredstva iz fiskalnih kapaciteta za rad. Vapili smo u ovoj županiji za odvajanje bolnica, bolnice ne samo da su odvojene, već su u svome opremanju kroz Ministarstvo zdravstva, kroz razna sredstva nabavili zavidnu tehnološki naprednu opremu, najmodernija operacijska sala u Brodskoj bolnici svjedoči o tome kao i mnoga druga vrijedna oprema", rekao je izaslanik Hrvatskog sabora Marko Šimić.

Poslije svečane sjednice svi su se uputili u Novu Gradišku na 8 savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Tagovi: politika, sjednica, slavonski brod, dan županije, brodsko posavska

48 SATI NA 034PORTALU

.

Kod Lipika tragično poginuo vozač traktora

.

Ajoj Hedl, zaboravio si vinski podrum u Kutjevu iz EU fondova?!?!

.

Završena ovogodišnja arheološka istraživanja: U potpunosti otkriveni ostaci gotičke crkve

.

Prometna nesreća u Babinom Viru, nastala veća materijalna šteta

.

Provaljeno u obiteljsku kuću u Donjem Čagliću i prostorije nogometnog kluba u Bučju

.

Zbog puknuća cjevovoda: Pakrac i Lipik danas bez vode

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

PRODAJEM PASSAT 1.9 TDI

Prodajem voćnjak u Dervišagi

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Brzom intervencijom DVD-a Kaptol ugašen požar osobnog automobila

.

Ribiči na 3. Kupu “Ulovi i pusti” Požega ulovili tonu ribe

.

Kino pod zvijezdama Pakrac: Za prvu projekciju tražila se karta više

.

Ovogodišnja biciklijada u Pakracu i Lipiku okupila 95 biciklista svih uzrasta

.

Struje neće biti ...

.

Danas će prevladavati sunčano i vruće vrijeme

.

MNK Autodijelovi Tokić osvojili 4. Memorijalni malonogometni turnir ʺMarijo Šarčević - Makiʺ

.

Jack Daniels official party u Platinumu 20.7.2019.

.

Zašto bi studenti poljoprivrede trebali potražiti iskustvo u inozemstvu

.

Više od četiri stotine mališana uspješno završilo Školu plivanja

.

Naselje Tekić ponovno izigrano i teško obmanuto!

.

Plesači UO Plesna radionica Ilijane Lončar plešu na prestižnom Šibenik Dance Festivalu

.

Sunčano i vruće uz mogućnost pljuskova

FOTONALAZ

PARKING KOD LIDLA: Bez riječi, ali i bez vidljive oznake pristupačnosti