Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

29.10.2020. | 11:43

Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr

Pregleda: 30058

NOVO

Ljetno računanje vremena u Požegi je prije 105 godina trajalo kraće
Pogledajte koliko zarađuju taksisti u Hrvatskoj
Upozorenje Porezne: U tijeku je prijevara oko povrata poreza!
Održana redovna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Požege
Mogu li si Hrvati priuštiti ljetovanje? “Negdje su cijene povećane 100 posto
Podivljala zbog reda u Hrvatskoj pošti pa izvrijeđala djelatnice: ‘Kurva mala, kobila, majmun’!
U sudaru vozila i vlaka lakše ozlijeđen 30-godišnjak
Sportska zajednica PSŽ raspisala Javni poziv za sufinanciranje programa/ projekata u sportu na području Požeško-slavonske županije u 2023. godini
RAČUNALNA PRIJEVARA: Tek punoljetni Zagrepčanin nasamario Požežanku (37) i uzeo joj akontaciju za najam apartmana pa se više nije javio
OSUMNJIČEN ZA GOSPODARSKI KRIMINAL: Kutjevčanin (50) umjesto da je plaćao obaveze trgovačkog društva više od 49.000 eura zadržao za sebe

FOTO: Getty Images

29.10.2020. | 11:43 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 30058

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.

SASTOJCI ZA ŠTRUDLU OD JABUKA

pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
1 kg kiselijih jabuka
10 dag šećera
5 dag maslaca maslac
cimet
malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
grožđice
sladoled od vanilije


PRIPREMA ŠTRUDLE OD JABUKA

1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.

2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.

SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
ŠTRUDLA
JABUKE
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI