Španjolski krumpir siromaha: Jednostavan recept za ukusan ručak s jajima

FOTO: Stockfood

17.7.2021. | 09:23 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1183

Zovu ga španjolskim ručkom siromaha i star je stoljećima. Inače dolazi u nekoliko verzija, a za danas smo odabrali verziju s jajima.

Ako vam je već dosadilo kuhati krumpire ili spravljati pire na isti način, evo jednog tradicionalnog, ali „španjolskijeg“ načina za pripremu krumpira. Zovu ga španjolskim ručkom siromaha i star je stoljećima. Inače dolazi u nekoliko verzija, a za danas smo odabrali verziju s jajima.

Sastojci:


3 veća mlada krumpira
1-2 zelene paprike (narezati na tanje trakice)
1 luk (narezati na tanke ploškice)
4 češnja češnjaka (sitno narezati)
4 jaja
maslinovo ulje
sol, papar, peršin


Priprema:

1. Krumpire dobro operite i ostružite koru žicom za suđe. Ne morate je guliti, dovoljno ih je samo dobro oprati i osušiti.

2. Narežite krumpire na komadiće.

3. Ulijte maslinovo ulje u tavu i ugrijte ga. U njega položite krumpir i nježno ga okrećite svake 3 ili 4 minute. U tavi neka bude oko 25 minuta i skinite ga s vatre kada ga uspijete lako probosti čačkalicom (ali da se ne raspadne).

4. Dok se krumpir krčka, razbijte jaja u posebnu zdjelu i dodajte malo soli i papra. Nježno ih miješajte svega nekoliko sekundi. 

5. Nakon što je krumpir u tavi gotov, izvadite ga sa strane.

6. U isto ulje stavite papriku, luk i češnjak. Lagano miješajte oko 8 minuta dok luk ne postane proziran.

7. Vratite krumpir u tavu, dodajte prstohvat soli i malo papra. Nježno miješajte par minuta.

8. U tavu ubacite jaja i sve zajedno miješajte oko 3-4 minute.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
RUČAK
JAJA
SASTOJCI
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI