Sočan kruh: Recept koji otkriva još jednu finu stranu omiljenih tikvica

FOTO: Shutterstock

8.9.2021. | 10:00 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1549

Tikvice su gotovo pa simbol ljeta, a ako vam je već ponestalo ideja kako ih iskoristiti, predlažemo – kruh.

Ovaj vlažni, aromatični kruh, za koji nije potreban kvasac, začinjen cimetom gotovo da ima jednak okus kao kolač od mrkve, a ujedno ćete njime u organizam unijeti vrijedne nutrijente.

Kako bi jelo ispalo što ukusnije, imajte na umu nekoliko stvari.


1. Tikvice ne treba guliti. Njihova tanka kora dat će posebnu teksturu kruhu.


2. Želite li da kruh bude nešto suši, tikvice naribajte i ostavite u cjedilu kako bi ih njih izašao višak tekućine.

3. Prema vlastitim željama, kruh možete obogatiti orašastim plodovima, komadićima čokolade ili suhim voćem.

Jedna porcija (šnita) ima 240 kalorija.

SASTOJCI ZA KRUH OD TIKVICA:
Nekoliko kapi maslinova ulja
2 jaja
2 tikvice srednje veličine
1 žličica cimeta
½ žličice praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
Prstohvat soli
Nasjeckani orasi (po želji)
1 žličica ekstrakta vanilije
2 šalice višenamjenskog brašna
3 žlice šećera (ovisno o željama, možete ga zamijeniti stevijom)

PRIPREMA KRUHA OD TIKVICA:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite kalup (oblik prema želji) ili koristite papir pa pečenje. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.

U drugoj zdjeli istucite jaja. Dodajte šećer, ulje, ekstrakt vanilije i orahe. Sve dobro promiješajte pa dodajte suhe sastojke.
Naribajte tikvice i dodajte ih pripremljenoj smjesi. Prelijte je u kalup i pecite 60 minuta, ovisno o jačini pećnice.

U slast!

(Izvor: Zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI