NASLOVNADRUŠTVO

27.4.2018. 19:26 | Ante Mandaric IZVOR: PU požeško-slavonska PREGLEDA: 1335

Dana 1. svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija «Bljesak» u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginuli su Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić dok je sedam djelatnika teško ranjeno.

I ove godine održana je Memorijalna biciklistička vožnja od Trenkovo do Ivanovca u kojoj je sudjelovalo desetak djelatnika Policijske uprave požeško-slavonske. Na taj put su simbolično krenuli  iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega. Također su se tijekom puta pomolili kod zgrade PU na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije "Trenk".

U spomen na dvojicu poginulih, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja, na Ivanovcu je podignuto Spomen obilježje, a i ove godine članovi obitelji poginulih, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem  i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima i mjestu pogibije prisjetili su se svojih najmilijih, pripadnika i kolega koji su položili život za hrvatsku domovinu.


Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća  održana je sveta misa koju je predvodio vlč. Željko Volarić. Prisutni su se prisjetili poginulih, Tomislava, Daniela i drugih suboraca te njihove velike žrtve koja u svakome budi tugu, ali i ponos.


Tagovi: PU požeško-slavonska