Savršenstvo okusa! Samoborski recept za samoborske kremšnite

FOTO: Getty Images

15.10.2020. | 13:43 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 6614

Grad Samobor ponosi se kremšnitama, a tajnu originalne pripreme znaju samoborske slastičarnice "U prolazu“ i "Kavana Livadić“. Turistička zajednica tog pitoresknog grada otkrila nam je recept za tu tradicijsku slasticu...

Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
8 jaja
1 l mlijeka
200 grama šećera
2 paketića vanilin šećera
60 grama brašna Priprema:

1. Podijelite lisnato tijesto na dva jednaka dijela, pa svaki razvucite na veličinu lima za pečenje.


2. Pecite zasebno gornju i donju koru u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatnožute, oko 10 do 15 minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.


3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg.

4. U žumanjke dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka ugrijte na štednjaku.

5. Smjesu od žumanjaka stavite u zaseban lonac i kuhajte na laganoj temperaturi postupno dodajući toplo mlijeko dok ne zgusne. Pustite da se smjesa malo ohladi i umiješajte je u tučene bjelanjke.

6. Toplu smjesu prelijte preko pečene kore te je preklopite drugom korom. Preko kremšnite pospite šećer u prahu. Dobar tek!

Izvor:punkufer.dnevnik.hr




VIŠE NA TEMU:
RECEPT
KREMŠNITA
SAMOBOR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI