NASLOVNADRUŠTVO

Savršena pileća prsa: Recept za pečeno meso u sočnom umaku od maslaca i limuna

25.5.2022. 11:16 | punkufer.dnevnik.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 419

Piletina Francese je popularna kombinacija talijanske i američke kuhinje. Riječ je o finom jelu sastavljenom od piletine umočene u brašno i jaja i pržene u ulju, a potom dovršene u finom umaku na bazi limuna i maslaca.

Kada bude gotova, piletina ima savršenu teksturu. Izvana je hrskava, a iznutra mekana i sočna. Povrh svega, jelo je gotovo za svega 30-ak minuta pa ga možete pripremiti i kad nemate mnogo vremena na raspolaganju za kuhanje.

Piletina Francese je vrlo slična receptu za piletinu Piccata. Podrazumijeva iste sastojke, ali nešto drugačiji raspored i način pripreme. U piletinu Piccata često se stavljaju i kapare, imate li ih pri ruci slobodno na kraju dodajte i ovome jelu.


Sastojci za piletinu Francese:
2 pileća prsa prepolovljena po pola
125 ml pilećeg temeljca
125 ml bijelog vina
60 g brašna
60 g maslaca
2 velika jaja
1 limun
1 čajna žličica češnjaka u prahu
biljno ulje za prženje
sol i papar po želji
svježi peršin za posluživanje

Priprema piletine Francese:
- Pileće meso dobro posolite i popaprite. U jednu posudu pomiješajte 30 g brašna i čajnu žličicu češnjaka u prahu. U drugu posudu istucite jaja. Piletinu uvaljajte prvo u brašno, a onda u jaja.
- Tako pripremljenu piletinu stavite u vruće ulje i pecite sa svake strane oko tri do četiri minute dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu koricu i termički se obradi do kraja.
- Stavite piletinu sa strane.U tavi rastopite maslac. Dodajte ostatak brašna i miješajte dok se ne zgusne. Tada ulijte bijelo vino i miješajte sve zajedno.Iscijedite limun i sokom podlijte umak. Dodajte i pileći temeljac. Miješajte sve zajedno dok ne dobijete jednoličnu tekućinu i umak se počne zgušnjavati.
- Vratite piletinu u tavu i kuhajte par minuta sve zajedno da se sljube okusi. Poslužite sa svježim peršinom i kriškama limuna. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)




POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Upisi u Školu plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama su u ponedjeljak 27. lipnja u 9,00 sati na Gradskim bazenima

.

SRAMOTA HRVATSKIH VODA: Požeška šetnica ponovno u raspadu

.

Mali Brođanin (8) očistio maminu karticu za 2000 kuna igrajući igricu na mobitelu: ʼPlaćao je odjeću likuʼ

.

KAKVA SREĆA: Netko je u Hrvatskoj bogatiji za 537.517,20 kuna

.

OPREZ: Prvo stiže toplinski val i temperature preko 32°C pa opet promjena vremena

.

Naknada štete od tuče za automobile: Ima li nade za one bez kasko police?

.

Hrvate posvađalo prometno pravilo: Tko ima prednost - crveni ili bijeli auto?

.

Međunarodni konjički turnir Pleternica: U konjičkoj noćnoj utrci na prvom mjestu našao se Adam Dorić i osvojio 550 eura

.

Počele prijave za upis u srednje škole: Prijavljuje se više od 39.000 osnovnoškolaca

.

KRAĐA U POŽEGI: 45-godišnja Požežanka otuđila parfem i kozmetiku

.

Održano molitveno bdijenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

.

Iz jednog lonca: Recept za finu tjesteninu s tikvicama koja se topi u ustima

.

Danas pretežno sunčano i vruće

.

Kuglač Novih nada Robert Bakić položio za trenera kuglanja

.

Subotnja šetnja Požegom, 25.06.2022.g

.

Sutra se održava 19. MTB utrka Požega – XCO ŠICANA

.

FOTO: Godina dana od strašnog nevremena koje je devastiralo Požeštinu

.

Plinske boce za domaćinstva u godinu i pol poskupile su čak 70 posto

.

U 45. godini života napustila nas je požeška sportašica, Marijana Mitrović

.

Na roditeljski dopust uskoro će moći i očevi

.

MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI: Održana prva konjička noćna utrka u svijetu

.

Zaboravljeno varivo iz 80-ih koje se može skuhati za manje od 20 kuna

.

GRABARJE: Oštetio prednji blatobran i prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu pa pobjegao

.

Danas pretežno sunčano i vruće

.

ZBOG STRAŠNE PROMETNE U SL. BRODU: DORH izdao nalog za obdukciju i vještačenja krvi i urina

.

Sjaj i bijeda požeških bazena iliti imaju li Požežani bazene kakve zaslužuju

FOTONALAZ

FOTKE DANA: Kutjevačko vinogorje u suton