Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
(FOTO: Shutterstock)
U zimsko vrijeme u potrazi smo za ukusnim, krepkim i zasitnim jelima na žlicu koji griju. Poput ove guste juhe od krumpira i špeka.
Riječ je o vrlo fleksibilnom receptu koji se po želji može oplemeniti s različitim dodacima – od luka i češnjaka do bosiljka, ružmarina i sličnih mediteranskih začina.
No, pripremite li ga po našem receptu od samo pet sastojaka i dalje ćete dobiti vrlo ukusno jelo koje se sprema u manje od pola sata.
Sastojci za gustu juhu od krumpira:
1 kg krumpira
750 ml punomasnog mlijeka
100 g naribanog sira
4-6 kriške špeka
sol po želji
Priprema guste juhe od krumpira:
Kriške špeka stavite u veći lonac i prepecite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Uklonite iz lonca i stavite sa strane.
Na preostalu masnoću dodajte oguljeni krumpir narezan na kocke, promiješajte i pirjajte par minute.
Krumpir podlijte s mlijekom, posolite i kuhajte dok ne omekša. Ovisno o tome na kakve ste komade narezali krumpir za to će vam biti potrebno oko 10 do 15 minuta.
Kad je krumpir mekan, pretvorite ga u pire s gnječilom ili štapnim mikserom.
U gustu juhu umiješajte naribani sir, promiješajte i pustite par minuta da se rastopi.
Poslužite juhu s komadićima pečenog špeka. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)