Samo 5 sastojaka: Recept za gustu juhu od krumpira i špeka koja je savršena za hladan dan

7.2.2023. | 09:11

punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr

Pregleda: 532


(FOTO: Shutterstock)

7.2.2023. | 09:11 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 532

U zimsko vrijeme u potrazi smo za ukusnim, krepkim i zasitnim jelima na žlicu koji griju. Poput ove guste juhe od krumpira i špeka.

 

Riječ je o vrlo fleksibilnom receptu koji se po želji može oplemeniti s različitim dodacima – od luka i češnjaka do bosiljka, ružmarina i sličnih mediteranskih začina.


 

No, pripremite li ga po našem receptu od samo pet sastojaka i dalje ćete dobiti vrlo ukusno jelo koje se sprema u manje od pola sata.

 

Sastojci za gustu juhu od krumpira:

1 kg krumpira

750 ml punomasnog mlijeka

100 g naribanog sira

4-6 kriške špeka

sol po želji

Priprema guste juhe od krumpira:

Kriške špeka stavite u veći lonac i prepecite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Uklonite iz lonca i stavite sa strane.

Na preostalu masnoću dodajte oguljeni krumpir narezan na kocke, promiješajte i pirjajte par minute.

Krumpir podlijte s mlijekom, posolite i kuhajte dok ne omekša. Ovisno o tome na kakve ste komade narezali krumpir za to će vam biti potrebno oko 10 do 15 minuta.

Kad je krumpir mekan, pretvorite ga u pire s gnječilom ili štapnim mikserom.

U gustu juhu umiješajte naribani sir, promiješajte i pustite par minuta da se rastopi.

Poslužite juhu s komadićima pečenog špeka. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)





VIŠE NA TEMU:
KRUMPIR
ŠPEK
JUHA
HRANA
JELO
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI