NASLOVNA

Samo 5 sastojaka! Recept za finu pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama

17.10.2020. 10:34 | Punkufer.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 1006

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo pet glavnih sastojaka. Donosimo vam recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama koji će voljeti cijela obitelj.

Sastojci:
2 komada pilećih prsa ili 2 zabatka
4 žlice maslaca
250 grama šampinjona
120 ml desertnog vina
120 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar po želji   Priprema:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite piletinu sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i prekrijte piletinu aluminijskom folijom. Nema veze što se nije termički obradila do kraja, dovršit ćete njezinu pripremu u umaku.

2. Ubacite u tavu preostale dvije žlice maslaca pa na masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.


3. Podlijte tavu slatkim desertnim vinom ili šerijem i kuhajte sve zajedno oko dvije minute.   4. Ulijte u tavu vrhnje za kuhanje i sol po želji.


5. Vratite u tavu piletinu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak gusne.

6. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!

Napomena:

Sol i papar uobičajeni su dio bilo koje smočnice u Hrvata, pa ove začine nismo uključivali u broj potrebnih namirnica za pripremu fine piletine u kremastom umaku s gljivama. Izvor:punkufer.dnevnik.hr





Tagovi: recept, piletina, gljive

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

ANTONIJA SE LJUTI - Prva dama Pleternice tvrdi: Lažete!

.

Gradski muzej Požega - Predstavljen projekt digitalizacije i restauracije fonotečnih zapisa Požeškog kraja

.

Sutra će se asfatirati dio državne ceste 38 te će isti biti zatvoren za promet

.

Gradonačelnik Nove Gradiške podnio ostavku

.

Gulaš za 25 kuna: Recept za fino jelo koje treba isprobati u listopadu

.

PSŽ: Opet nagli porast, od jučer 22 novopozitivnih osoba, ukupno aktivno 109 slučajeva

.

Padaju novi crni rekordi u Hrvatskoj. Više od 1500 zaraženih

.

Općina Velika raspisala je Javni natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

.

Danas je Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

.

HPD Gojzerica Požega: Uspon na zagorski biser- Strahijščicu

.

Dani jabuka u Katoličkoj školi

.

Prof. Ljuba Šolić otišla u zasluženu mirovinu, radne kolege emotivno se oprostili od nje

.

Sportski vikend u dvorani Tomislav Pirc

.

Kako i kada će započeti prelazak na novi DVB-T2 sustav

.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom koji je ukrao drva

.

Struje danas neće biti .....

.

Vrijeme danas uglavnom sunčano i toplo, najviša dnevna temperatura između 18 i 23°C

.

Raspored odvoza glomaznog otpada za 24. listopada

.

Belje preuzima Meggleov biznis i zadržava 70% radnika

.

SPECIJAL: Što nam to Dragan K., Antonija J. i Franjo L. podvaljuju s pleterničkim naftnim bušotinama?

.

Samo 4 sastojka! Brzi recept za topli sendvič s Nutellom koji je oduševio sve

.

Znate li koliko košta gorivo u Europi? Hrvatska je najskuplja s prosječnim cijenama litre benzina u okruženju

.

Danas se u Hrvatskoj po prvi put obilježava Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

.

Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19

.

Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Poduzetničku zonu Velika

.

U Lipiku jesenska sustavna deratizacija

.

Sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza održat će se 26.listopada u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc

.

Kadetkinje i kadeti Kuglačkog kluba ʺNove nadeʺ nastupili na državnom prvenstvu u sprintu za sezonu 2020./2021.

.

U posljednja 24 sata zabilježeno više od 1400 novooboljelih

.

45-godišnji planinar kod Šeovice pronašao ručnu bombu

.

Sprovod prelata Vjekoslava Marića u Požegi

.

Danas će bez struje biti...

.

Na posljednjem testiranju obrađeno 103 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih

.

Danas pretežno sunčano

.

Struje danas neće biti .....

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu