Šahovski klub Požega domaćin je Državnog prvenstva u šahu

Šahovsko prvenstvo
(FOTO: pozega.hr)

18.4.2018. | 07:43 | M.Š.
IZVOR: pozega.hr
Pregleda: 2986

Šahovski klub Požega domaćin je Državnog prvenstva u šahu koje se danas održava u Požegi. Riječ je o najjačem natjecanju u Hrvatskoj na kojem nastupa 12 igrača od kojih 8 najboljih po ratingu, te 4 pobjednika kvalifikacijskih turnira u Zadru, Zagrebu, Puli i Bošnjacima. Među poznatijim imenima svakako treba spomenuti velemajstora Ivana Šarića kojem je prije desetak dana u Gruziji pripala titula prvaka Europe. Na turniru sudjeluje i bivši prvak Europe Zdenko Kožul te velemajstor Mladen Palac koji je dugi niz godina nastupao za Požegu.Ispred Hrvatskog šahovskog saveza natjecatelje je pozdravio predsjednik Roland Tomašić, a prvenstvo je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.
- Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti i poželjeti vam dobrodošlicu u grad Požegu, grad koji ima vrlo bogatu, ali javnosti nepoznatu povijest šaha. Naime, priča kaže da je barun Franjo Trenk, boreći se za caricu Mariju Tereziju, zarobio cijeli šator pruskog cara Fridricha II., pri čemu je u Hrvatsku donio sve zastave te šah pruskog vladara. Također, sveta Terezija Avilska, zaštitnica grada Požege je i zaštitnica šaha. – ispričao je gradonačelnik i poželio svim natjecateljima što bolje rezultate.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI