(FOTO: Shutterstock)
Većina žena obožava ukusna jela oko kojih se ne mora previše truditi. Tjestenina s umakom od rajčice, lećom i povrćem jedan je od takvih recepata.
Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme na kuhanju, već i na pranju suđa s obzirom na to da se sve termički obrađuje u jednom loncu.
Leća je izvrstan izvor bjelančevina biljnog porijekla te će se vrlo lijepo sljubiti s tjesteninom i umakom od rajčice.
Sastojci za tjesteninu s lećom:
700 ml pasirane rajčice500 ml vode300 g sušene tjestenine po želji200 g sušene crvene leće1 paprika1 mrkva1 luk1 povrtna kocka2-3 češnja češnjaka1 čajna žličica mediteranske začinske mješavine½ čajne žličice čilija u prahusol i papar po željibiljno ulje za pirjanjePriprema:
U veći lonac dodajte malo ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk, češnjak, papriku i mrkvu.Dodajte začine i sve zajedno pirjajte nekoliko minuta.Podlijte vodom i pireom od rajčice, ubacite povrtnu kocku, sušenu tjesteninu i crvenu leću pa djelomično pokrijte poklopcem.Kuhajte sve zajedno oko 10 do 15 minuta uz povremeno miješanje dok se tjestenina i leća ne skuhaju do kraja.Provjerite je li tjestenina dobro začinjena te je poslužite toplu. Dobar tek!Za ovaj recept možete iskoristiti i zelenu ili smeđu leću. Pripazite samo da stavite već kuhanu leću u jelo jer ove vrste leće iziskuju dužu termičku obradu te ih nije poželjno kuhati zajedno s tjesteninom.
Ako vam je pasirana rajčica kisela, taj okus možete neutralizirati s malo sode bikarbone ili žličicom običnog šećera.
Ovaj je recept idealan za trošenje svježih namirnica pri kraju roka valjanosti. Možete dodati i nasjeckane tikvice, patlidžane, gljive i drugo povrće koje treba što prije potrošiti.
(IZVOR: www.zadovoljna.dnevnik.hr)