|
1.12.2020. 12:00 | zadovoljna.dnevnik.hr IZVOR: zadovoljna,dnevnik.hr PREGLEDA: 5108
U kasnu jesen obožavamo topla i krepka jela na žlicu. Fini ručak ili večera može se napraviti sa svega nekoliko namirnica. Crvena leća je, primjerice, izvrstan izvor bjelančevina te ujedno vrlo povoljna namirnica s kojom možete nahraniti cijelu obitelj.
Pridružite li joj nešto umaka od rajčice, povrtnog temeljca, krumpira, mrkve i začina, dobit ćete krepko varivo koje će vas utopliti, a u kojem će uživati svi članovi obitelji.
Sastojci: 200 grama crvene leće 1,5 l povrtnog temeljca 1 luk 2-3 češnja češnjaka 1 veći krumpir 2 mrkve 2 žlice koncentrata rajčice sol i papar po želji biljno ulje za pirjanje
Priprema: 1. Očistite luk, narežite ga na kockice i prepirjajte na malo biljnog ulja dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
2. Ubacite češnjak narezan na tanke ploške i pirjajte oko pola minute
3. U lonac dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i termički obrađujte sve zajedno nekoliko minuta
4. Narežite mrkvu na kolutiće, a krumpir na kockice. Ubacite u lonac zajedno s lećom koju ste prethodno isprali pod mlazom vode.
5. Podlijte sve zajedno s povrtnim temeljcem, posolite i popaprite i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.
6. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!
Savjet plus: Ovo je vrlo fleksibilan recept i po želji možete dodati razne dodatke od svježe paprike, preko začinskog bilja do komadića sušene slanine ili kobasica.
(Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr)
|
| | | |
|
|
Tagovi: ručak, varivo, proteini, leća, jeftino, recept
|
|
|
|
|
Ljudi masovno podržavaju tipa koji je bacio bombu na radnike HEP-a u Pakracu
|
|
|
ʺMilorad je malo teške naravi, ali mi nije na kraj pameti bilo da bi mogao na ljude baciti bombuʺ
|
|
|
Priča iz Sovskog Dola- bisera zapuštene Slavonije
|
|
|
Paket blagog popuštanja od 1. veljače: Terase kafića najvjerojatnije se neće otvoriti...
|
|
|
71-godišnjak jutros u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na HEP-ovce jer su mu došli isključiti struju?
|
|
|