Ručak za 15-ak kuna: Recept za varivo puno proteina koji grije poput omiljenog para rukavica

FOTO: Autor/Izvor Shuterstock

1.12.2020. | 12:00 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna,dnevnik.hr
Pregleda: 6871

U kasnu jesen obožavamo topla i krepka jela na žlicu. Fini ručak ili večera može se napraviti sa svega nekoliko namirnica. Crvena leća je, primjerice, izvrstan izvor bjelančevina te ujedno vrlo povoljna namirnica s kojom možete nahraniti cijelu obitelj.

Pridružite li joj nešto umaka od rajčice, povrtnog temeljca, krumpira, mrkve i začina, dobit ćete krepko varivo koje će vas utopliti, a u kojem će uživati svi članovi obitelji.

Sastojci:
200 grama crvene leće
1,5 l povrtnog temeljca
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 veći krumpir
2 mrkve
2 žlice koncentrata rajčice
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje


Priprema:
1. Očistite luk, narežite ga na kockice i prepirjajte na malo biljnog ulja dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.


2. Ubacite češnjak narezan na tanke ploške i pirjajte oko pola minute

3. U lonac dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i termički obrađujte sve zajedno nekoliko minuta

4. Narežite mrkvu na kolutiće, a krumpir na kockice. Ubacite u lonac zajedno s lećom koju ste prethodno isprali pod mlazom vode.

5. Podlijte sve zajedno s povrtnim temeljcem, posolite i popaprite i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.

6. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

Savjet plus:
Ovo je vrlo fleksibilan recept i po želji možete dodati razne dodatke od svježe paprike, preko začinskog bilja do komadića sušene slanine ili kobasica.

 

 

(Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI