Restoran Shhhuma u Velikoj postao nositelj standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije

Restoran Shhhuma
(FOTO: M.B.)

29.9.2022. | 21:20 | M.B.
Pregleda: 6864

U sklopu projekta ''Zlatna Slavonija Eno & Gastro'' namijenjenog ugostiteljskim objektima/restoranima i osoblju istih, kojega je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije pokrenula početkom godine, danas je u restoranu Shhhuma u Velikoj održana event radionica i predstavljanje restorana kao novog objekta nositelja standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije.



Ovakve radionice pomažu ugostiteljima i njihovom osoblju u usvajanju znanja o iskoristivosti namirnica, tematskim menijima, novim standardima u pripremi jela, korištenju namirnica u skladu s dobom godine, servisom te prilagodbi ponude destinaciji Zlatna Slavonija, a sve u cilju podizanja kvalitete usluge. Uz chefa Branka Ognjenovića praktični dio za restoransko osoblje održao je priznati sommelier Darko Lugarić koji je konobarima pokazao važnost ponude odgovarajućih vina i napitaka uz jela.


"Turistička zajednica PSŽ je od početka uključena u ovaj projekt te je ove godine napravila samostalni projekt "Zlatna Slavonija Eno & Gastro" te smo za njega ostvarili više od 600 tisuća kuna. Projekt je usmjeren na edukacije, radionice, poslovna savjetovanja za restorane i njihove osoblje, a dio ovih radionica već smo realizirali. Završetak projekta je planiran za studeni ove godine. Projekt planiramo prijaviti i za 2023. godinu. Nastojimo kreirati sadržaj zajedno sa korisnicima koji su svojim sugestijama pomogli pri ostvarenju sadržaja projekta. Drago nam je da su korisnici zadovoljni jer projekt je smišljen da podiže kvalitetu, inoviranja ponude te izdizanja destinacije u cijelom eno-gastronomskom smislu", rekla je Maja Jakobović direktorica Turističke zajednice PSŽ.




Prisutan je bio i zamjenik županice Ferdinand Troha koji je restoranu Shhhuma čestitao na primanju obilježja "Okusi tradicije Zlatne Slavonije". "Drago mi da je ovdje podno Papuka imamo još jedan objekt koji će obogatiti tradiciju svojom ponudom. Ovaj iskorak Turističke zajednice je vrlo bitan da pokazujemo onu izvornost koja nas ne samo vraća našim korijenima, nego da i da očuvamo sve ono dobro što je nastalo u ovoj našoj lijepoj Slavoniji. Siguran sam da će svi objekti koji imaju ovu oznaku njegovati tradiciju", rekao je Troha.



"Sretni smo jer smo primljeni u ovaj hvalevrijedan projekt. Na novom jelovniku na kojem radimo unazad nekoliko mjeseci, a kojeg ćemo predstaviti sredinom listopada, želja nam je bila spojiti tradicionalno s modernim te vjerujem da smo u tome uspjeli. Poseban naglasak smo stavili i na vinsku kartu na kojoj se nalaze i lokalni vinari jer smatramo da je važno podupirati lokalnu zajednicu i domaće proizvođače. Kroz nabavku namirnica za restoran, trudimo se toga pridržavati. Naš kraj se ima čime ponositi kada je riječ o vinima, domaćim uzgajivačima i obrtnicima. Mi i sami ulažemo u edukaciju našeg osoblja kako bi osigurali kvalitetnu uslugu. Današnja edukacija sa chefom Brankom Ognjenovićem i sommelierom Darkom Lugarićem će nam proširiti vidike i dati nova znanja koja ćemo kasnije moći primijeniti u našem radu. Zahvaljujemo se i Turističkoj zajednici PSŽ koja nas je uključila u ovaj projekt", rekla je Tihana Šutalo ispred restorana Shhhuma. 



Na meniju su danas bila sljedeća jela:

-Zapečeni batat sa kulenom

-Mlinac štapić sa piletinom, umak vrhnje i menta

- Namaz mast i čvarci, namaz mast i luk

-Namaz pečena buča i pesto bučine sjemenke

-Mozzarela omotana slaninom

-Kruh s lukom

-Svinjski file i rekonstrukcija krpica sa zeljem

-Rekonstrukcija štrudla s jabukama

-Palačinke sa flambiranim grožđem i sokom od naranče





























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI