NASLOVNADRUŠTVO
Recept za špagete s umakom za pizzu gotove u 20 minuta

FOTO: Shutterstock

Recept za špagete s umakom za pizzu gotove u 20 minuta

19.10.2021. 13:14 | zadovoljna.hr IZVOR: zadovoljna.hr PREGLEDA: 536

Marinara umak potječe iz kuhinje južne Italije i originalno je bio osmišljen za korištenje na pizzi, no izvrsno se slaže i s tjesteninom, brzo se priprema i vrlo je svestran. Ovaj skromni umak koristi se i u receptu za špagete gotove za 20 minuta, a koji se naziva i lažni bolonjez - ma, i bolji je od bolonjeza.

U marinara umak idu rajčice iz konzerve, češnjak, sušeni origano i maslinovo ulje, a najbrže i najjednostavnije napravljena domaća marinara neusporedivo je ukusnija od bilo kojeg kupovnog umaka za tjesteninu. Kada bi se umaku dodalo još mljeveno meso, dobili biste umak vrlo sličan klasičnom bolonjezu.

Domaći marinara umak čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do maksimalno četiri dana. Možete napraviti i veću količinu umaka i držati ga u zamrzivaču do mjesec dana. Kada birate koju konzerviranu rajčicu uzeti, najbolja opcija bit će ona s cijelim rajčicama ili pulpom (sitno sjeckane rajčice), mesnatije su i manje vodenaste od rajčica narezanih na kockice.


Kada je riječ o tjestenini u ovom receptu, obično se koriste špagete, ali možete koristiti i bilo koju drugu vrstu tjesteninu, osim one najsitnije. Uz čili pahuljice, izvrstan i poseban okus jelu dat će i nekoliko žlica bijelog vina koje dodate kada dodajete i umak.

Vrijeme pripreme je 20 minuta, a trebat će vam nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u frižideru ili smočnici - idealno za brzi, zdravi i jako fini objed.

Sastojci za špagete s marinara umakom (za četiri osobe):
- 220 grama špageta ili druge vrste tjestenine prema izboru
- 1 konzerva (400 grama) rajčica
- 1 žlica maslinova ulja plus malo ekstra za posipanje
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1/2 žličice sušenog origana
- 1 mali luk, nasjeckan na kockice (prema želji)
- 1/4 -1/2 žličice čili pahuljica (po želji)
- sol i papar

Postupak:
1. U loncu srednje veličine zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, luk i prstohvat čili pahuljica ako ih koristite. Lagano prepržite dok ne poprimi zlaćanu boju, oko četiri do pet minuta.

2. Umiješajte rajčice, origano i izdašan prstohvat soli. Smanjite vatru na slabu jačinu i pustite da se kuha 15 minuta uz povremeno miješanje. Koristite li cijele rajčice, zdrobite ih s kuhačom dok miješate umak.

Zapečeni špageti carbonara
Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura
3. Dok se umak krčka, skuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi, do al dente tvrdoće. Kušajte marinara umak, po potrebi začinite s još soli ili papra.

4. Procijedite tjesteninu (sačuvajte oko pola šalice vode u kojoj se kuhala), umiješajte je u marinara umak, pojačajte vatru na jako i dobro protresite oko deset sekundi kako bi tjestenina upila okus umaka. Po potrebi dodajte željenu količinu vodu od tjestenine koju ste sačuvali želite li razrijediti umak.

5. Servirajte s malo maslinova ulja ili ekstra djevičanskog maslinova ulja, malo origana i čili pahuljica za dodatan vatreni okus.

Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr





Tagovi: recept, dana, hrana, bolonjez, špagete, tjestenina

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Slavonka bujnog poprsja koja tvrdi da je na njoj sve prirodno, svojim objavama raspametila obožavatelje

.

ZAPOČELA BOŽIĆNA BAJKA U GRADCU: I ove godine kuća obitelji Perlaska krade mnoge poglede

.

Subotnja šetnja Požegom, 04.12.2021.g

.

Recept za božićne kolačiće koje morate dodati na svoju listu

.

Restorani Zlatni lug i Stari Fenjer u našoj anketi odnijeli najveći broj glasova

.

JESTE LI ZNALI: Najskuplja slika na svijetu prodana za više od 450 milijuna dolara

.

Pogledajte 12 fotoideja za uređenje doma s kojim ćete biti presretni i nakon Božića

.

Nakon uskrsnica, Grad Požega po prvi put dijeli 300 kuna božićnice umirovljenicima

.

PSŽ: Na posljednjem testiranju obrađeno je 133 uzoraka, od kojih je 32 pozitivnih

.

Otvoren je natječaj za odabir korisnika Poduzetničkog inkubatora Požega

.

DAN OPĆINE JAKŠIĆ: Kovačević: “Uz pomoć Vlade RH i potporu EU fondova realizirano je puno značajnih projekata“

.

Njemačka Gospodarsko-trgovinska komora i grad Mainz donirali autobus hrvatskom fakultetu

.

Međunarodni dan protiv lova: Na Krku mrtvog medvjeda vozili u prtljažniku!

.

Kod 19-godišnjakinje u Vidovcima pronađena marihuana

.

Muškarac tijekom izvođenja radova iskopao minobacačku minu

.

Održani edukativni susreti za sinodsko savjetovanje u župama Požeške biskupije

.

Danas pretežno sunčano uz promjenljivu naoblaku

.

Priča o ženi koja je imala koronu, a ne može dobiti covid potvrdu. Razlog je pomalo smiješan...

.

Policijski službenici PU požeško slavonske obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

.

Sv.Nikola s vilenjacima i Motomrazovima podijelio poklone učenicima u Pleternici

.

Najava akcije u prometu

.

32-godišnjakinji u školi u Kutjevu ukraden mobitel

.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

.

Grad Požega ima viziju razvoja i spremne projekte za financiranje iz ITU mehanizma

.

Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

.

Požežanin Dragičević nije izabran za predsjednika Županijskog suda

.

Gužva kod Pleternice: Cesta zatvorena, građani ne znaju zašto, tko je odgovoran?

.

Objavljen poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2022. godini

.

Održan 30. memorijalni kuglački turnir ʺTomislav Pranjkovićʺ

.

Održana sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra

.

Na posljednjem testiranju u PSŽ zabilježen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom

.

Danas pretežno oblačno i kišovito, a moguć i snijeg

.

Tijekom ovih blagdana uživajte na ʺAdventu u bećarskom šoruʺ u Pleternici

FOTONALAZ

ZIMA JE STIGLA: Papuk se probudio pod snježnim pokrivačem