Recept za sočne janjeće kotlete kojima ćete oduševiti sve ukućane

FOTO: Stockfood

22.1.2021. | 11:48 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1185

Za lijepu boju i okus začinskog bilja u smjesu za premazivanje mesa dodajte i pistacije, a kako bi ostala na mjestu, poslužit će bjelanjak...

Janjeće kotlete pecite u komadu i režite tek nakon pečenja kako biste bili sigurni da neće biti suhi. Vrijeme pečanja najbolje je prilagoditi vlastitom ukusu, odnosno koliko ružičastih i crvenkastih nijansi možete podnijeti. Mirisnom mesu ne treba agresivnih začina pa iskoristite mediteransko bilje i agrume poput limuna i naranči. 

Sastojci za janjeće kotlete u korici od začinskog bilja: 



2 x 500 g janjećih kotleta u komadu
sol, papar
2 žlice ulja
3 žlice pistacija
1 bjelanjak
svežanj začinskog bilja (metvica, bosiljak, majčina dušica…)
2 žlice maslaca
1 žlica krušnih mrvica
600 g špinata


Priprema: 

1. Kotlete posolite i popaprite pa popržite na žlici ulja oko pet minuta. Pecite kotlete na 140 °C oko 15 minuta, a za to vrijeme napravite koricu. Usitnite pistacije i začinsko bilje.

2. Pomiješajte pistcije, bilje, bjelanjak, maslac i krušne mrvice. Obložite meso pa pecite još oko 10 minuta.

3. Razrežite kotlete i poslužite s pirjanim špinatom ili prilogom prema želji.

 

(Izvor:Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
JANJETINA
RECEPT
PEČENJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI