Recept za sočne janjeće kotlete kojima ćete oduševiti sve ukućane

FOTO: Stockfood

22.1.2021. | 11:48 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1189

Za lijepu boju i okus začinskog bilja u smjesu za premazivanje mesa dodajte i pistacije, a kako bi ostala na mjestu, poslužit će bjelanjak...

Janjeće kotlete pecite u komadu i režite tek nakon pečenja kako biste bili sigurni da neće biti suhi. Vrijeme pečanja najbolje je prilagoditi vlastitom ukusu, odnosno koliko ružičastih i crvenkastih nijansi možete podnijeti. Mirisnom mesu ne treba agresivnih začina pa iskoristite mediteransko bilje i agrume poput limuna i naranči. 

Sastojci za janjeće kotlete u korici od začinskog bilja: 



2 x 500 g janjećih kotleta u komadu
sol, papar
2 žlice ulja
3 žlice pistacija
1 bjelanjak
svežanj začinskog bilja (metvica, bosiljak, majčina dušica…)
2 žlice maslaca
1 žlica krušnih mrvica
600 g špinata


Priprema: 

1. Kotlete posolite i popaprite pa popržite na žlici ulja oko pet minuta. Pecite kotlete na 140 °C oko 15 minuta, a za to vrijeme napravite koricu. Usitnite pistacije i začinsko bilje.

2. Pomiješajte pistcije, bilje, bjelanjak, maslac i krušne mrvice. Obložite meso pa pecite još oko 10 minuta.

3. Razrežite kotlete i poslužite s pirjanim špinatom ili prilogom prema želji.

 

(Izvor:Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
JANJETINA
RECEPT
PEČENJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI