Recept za prefino ljetno jelo koje se topi u ustima

Pita sa sirom i tikvicama
(FOTO: Shutterstock)

30.7.2021. | 11:33 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3949

Naribane tikvice zvijezda su i ovog recepta za slanu pitu po uzoru na quiche koji sadrži i jaja, sir, brašno te nešto začina.

Vrlo se lako priprema u domu, a najteži korak u cijeloj priči je čekanje da se pita ispeče do kraja.

Sastojci:
110 g tvrdog topivog sira po želji
70 g brašna
50 g mladog luka
45 g parmezana
8 velikih jaja
1 kg tikvica
sol i papar po želji
biljno ulje



Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.


2. Naribajte tikvice na tanke trakice. Stavite ih u čistu pamučnu krpu i istisnite sav višak vode.

3. Stavite tikvice u veću zdjelu i pomiješajte sa sitno nasjeckanim mladim lukom.

4. U drugoj zdjeli istucite jaja s brašnom u glatku smjesu.

5. Dodajte naribani sir i parmezan, posolite i popaprite.

6. Smjesu na bazi jaja i sira prelijte preko iscijeđenih tikvica. Sve dobro promiješajte.

7. Smjesu prebacite u lim za pečenje pita koji ste prethodno namastili s malo biljnog ulja.

8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta, odnosno dok ne bude termički obrađena do kraja. Upotrijebite test sa čačkalicom da provjerite je li pita pečena.

9. Poslužite s malo kiselog vrhnja i sezonskom salatom. Dobar tek!

izvor: www.punkufer.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PITA
SIR
TIKVICE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI