Recept za prefine listiće s malinama i kremastim sirom

Kolač s malinama
(FOTO: Profimedia)

17.6.2021. | 11:45 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 728

Mille-feuille tradicionalan je kolač u Francuskoj koji se sastoji od fine kreme, voća i hrskavih listića lisnatog tijesta. Ne čudi stoga što se u prijevodu s francuskog ovaj kolač zove tisuću listova.

Ima brojne varijante – može se raditi s dodatkom slastičarske kreme, šlaga, sirnog nadjeva i brojnog ljetnog voća. Može se posipati sa šećerom u prahu, kakaom ili čokoladnim preljevima, a postoje čak verzije i bez lisnatog tijesta.

Mi vam donosimo recept za najjednostavniju verziju mille-feuillea, koji će oduševiti nepca svih generacija. Ne brinite, izgleda komplicirano, ali nije teško za napraviti kod kuće.


Sastojci za tijesto:
200 grama brašna
150 grama maslaca
70 grama šećera u prahu
50 grama badema
2 žumanjka
korica pola limuna


Sastojci za kremu:
300 grama malina
250 grama mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
100 grama šećera u prahu
1 paketić vanilin šećera
sok pola limuna

Priprema:
1. U blenderu usitnite bademe u fini prah.

2. Prosijajte brašno i šećer za tijesto direktno na ravnu i čistu podlogu zajedno s usitnjenim bademima.

3. Napravite rukom rupu u sredinu, pa u nju stavite žumanjke.

4. Maslac narežite na kockice i dodajte smjesi zajedno s limunovom koricom.

5. Povežite sastojke prvo uz pomoć vilice, a potom tijesto izradite rukom.

6. Kada oblikujte tijesto u kuglu omotajte je folijom i stavite u hladnjak oko sat vremena.

7. Razvaljajte ohlađeno tijesto, i služeći se ravnalom podijelite ga na pravokutnike veličine 4x10 centimetara.

8. Prebacite izrezane komadiće tijesta na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta.

9. Za kremu: izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i limunovim sokom.

10. Istucite vrhnje u šlag te ručno umiješajte u smjesu s mascarponeom.

11. Nadjev prebacite u slastičarsku vrećicu i podijelite ga na tri dijela.

12. Prvu trećinu kreme istisnite u obliku manjih kružića na prvi sloj pečene, ali ohlađene podloge. Uz svaki dio istisnute kreme stavite po jednu čistu malinu.

13. Tako pripremljene prve slojeve pečene podloge, preklopite s drugim komadom pečenog tijesta i ponovite postupak s drugom trećinom pripremljenog nadjeva i malinama.

14. Poklopite i taj sloj i dodajte preostalu kremu te maline. Ukrasiti možete s još malo šećera u prahu i pokojom crvenom ribizlom. Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT DANA
DESERT
MALINE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI