Recept za prefine listiće s malinama i kremastim sirom

Kolač s malinama
(FOTO: Profimedia)

17.6.2021. | 11:45 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 752

Mille-feuille tradicionalan je kolač u Francuskoj koji se sastoji od fine kreme, voća i hrskavih listića lisnatog tijesta. Ne čudi stoga što se u prijevodu s francuskog ovaj kolač zove tisuću listova.

Ima brojne varijante – može se raditi s dodatkom slastičarske kreme, šlaga, sirnog nadjeva i brojnog ljetnog voća. Može se posipati sa šećerom u prahu, kakaom ili čokoladnim preljevima, a postoje čak verzije i bez lisnatog tijesta.

Mi vam donosimo recept za najjednostavniju verziju mille-feuillea, koji će oduševiti nepca svih generacija. Ne brinite, izgleda komplicirano, ali nije teško za napraviti kod kuće.


Sastojci za tijesto:
200 grama brašna
150 grama maslaca
70 grama šećera u prahu
50 grama badema
2 žumanjka
korica pola limuna


Sastojci za kremu:
300 grama malina
250 grama mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
100 grama šećera u prahu
1 paketić vanilin šećera
sok pola limuna

Priprema:
1. U blenderu usitnite bademe u fini prah.

2. Prosijajte brašno i šećer za tijesto direktno na ravnu i čistu podlogu zajedno s usitnjenim bademima.

3. Napravite rukom rupu u sredinu, pa u nju stavite žumanjke.

4. Maslac narežite na kockice i dodajte smjesi zajedno s limunovom koricom.

5. Povežite sastojke prvo uz pomoć vilice, a potom tijesto izradite rukom.

6. Kada oblikujte tijesto u kuglu omotajte je folijom i stavite u hladnjak oko sat vremena.

7. Razvaljajte ohlađeno tijesto, i služeći se ravnalom podijelite ga na pravokutnike veličine 4x10 centimetara.

8. Prebacite izrezane komadiće tijesta na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta.

9. Za kremu: izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i limunovim sokom.

10. Istucite vrhnje u šlag te ručno umiješajte u smjesu s mascarponeom.

11. Nadjev prebacite u slastičarsku vrećicu i podijelite ga na tri dijela.

12. Prvu trećinu kreme istisnite u obliku manjih kružića na prvi sloj pečene, ali ohlađene podloge. Uz svaki dio istisnute kreme stavite po jednu čistu malinu.

13. Tako pripremljene prve slojeve pečene podloge, preklopite s drugim komadom pečenog tijesta i ponovite postupak s drugom trećinom pripremljenog nadjeva i malinama.

14. Poklopite i taj sloj i dodajte preostalu kremu te maline. Ukrasiti možete s još malo šećera u prahu i pokojom crvenom ribizlom. Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT DANA
DESERT
MALINE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI