Recept za pohane rolane sendviče sa sirom i šunkom

Rolani sendvič
(FOTO: Shutterstock)

27.2.2021. | 11:33 | Pun Kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 6552

Odvede li vas put na Novi Zeland, preciznije na njegov sjever nemojte propustiti tipični doručak. Zarolani sendviči od tosta s pozamašnom količinom rastopljenog sira u Wellingtonu su uobičajen zalogaj.

Pravila za pripremu ima tek šačica: kruh se ne smije preklopiti, nego zamotati u rolicu, a osim sira se može dodati i svježeg luka, majoneze ili nekog drugog kremastog namaza. Neki dodaju i malo vrhnja te sjeckanog peršina.

Nakon tostiranja, dok su još vrući, sendviči se premazuju maslacem – i obavezno jedu prstima. Ako ne morate oprati ruke nakon novozelandskih rolica, to znači da niste dobro jeli. U nekim restoranima na otoku tradicionalni sendviči dobivaju posve novo ruho zahvaljujući sastojcima poput ulja tartufa ili meda endemskog drveta rata.


U svakom slučaju, ovo jelo koje dobro dođe za ljenih ili mamurnih vikenda lako možete pripremiti sami.


Sastojci za pohane zarolane sendviče: 

6 kriški tost kruha
Topivi sir
Šunka1 jaje
1 žlica mlijeka
Kiselo vrhnje
Maslac, ulje za prženje

Priprema:

1. Odrežite rubove kruha (možete ih sačuvati ih za krušne mrvice). Valjkom za tijesto stanjite jednu po jednu krišku kruha pa svaku premažite kiselim vrhnjem.

2. Na donju trećinu svakog tosta stavite po ploškicu šunke i sira pa zarolajte od strane gdje su šunka i sir.

3. Izmiješajte jaje s mlijekom i posolite. U tavi zagrijte maslac s malo ulja. Rolice pržite u tavi, minutu pa okrenite i pržite minutu. Ponovite postupak još dva puta da bi se ispekle i bočne strane. Poslužite dok je vruće.

izvor: www.pinkufer.dnevnik.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI