Recept za pečenu piletinu koja se topi u ustima


(FOTO: Punkufer.dnevnik.hr )

12.1.2020. | 14:08 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 10199

Sporo pečena piletina slavne kuharice recept je na koji ćete se vrlo vjerojatno nakačiti čim ga prvi put isprobate. Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu, nego i zbog toga što grije osjetila poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s češnjakom koji otpušta prekrasne arome formula su slasti...

Da su jednostavna jela često i najukusnija potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.

Sastojci za pile s limunom i češnjakom:


1 pile


1 glavica češnjaka

1 veliki limun

majčina dušica

3 žlice maslinovog ulja

150 ml bijelog vina

sol, papar

  

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i čašnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI