(FOTO: Punkufer.dnevnik.hr )
Sporo pečena piletina slavne kuharice recept je na koji ćete se vrlo vjerojatno nakačiti čim ga prvi put isprobate. Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu, nego i zbog toga što grije osjetila poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s češnjakom koji otpušta prekrasne arome formula su slasti...
Da su jednostavna jela često i najukusnija potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.
Sastojci za pile s limunom i češnjakom:
1 pile
1 glavica češnjaka
1 veliki limun
majčina dušica
3 žlice maslinovog ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.
2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i čašnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.
3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.
4. Poslužite uz prilog prema želji.
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)