Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

FOTO: Stockfood

3.12.2021. | 09:20 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 1658

Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju tjesteninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda. Čak se i tjestenina kuha u tavi, zajedno s umakom od parmezana, mlijeka i češnjaka.

Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radi s parmezanom, neće biti preteška ni premasna.

Doživljaj konzumiranja tog jela bit će još bolji ako ga jedete ravno iz tave u kojoj je pripremljen. Usput ćete imati i manje posuđa koje treba oprati. Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta


Sastojci za četiri porcije:
- 1 žlica maslinova ulja
- 4 češnja češnjaka (samljevenog)
- 5 dl pilećeg temeljca
- 3 dl mlijeka (ili više po želji)
- 2 žlice neslanog maslaca
- 30 dag tjestenine fetuccini ili spaghetti
- sol i svježe mljeveni papar
- oko 40 grama parmezana
- 2 žlice isjeckanog peršina


Postupak:
1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte češnjak te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris.

2. Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite solju i paprom.

3. Kada zavri, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 10 minuta. Umiješajte parmezan. Ako je umak previše gust, dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću. Tjesteninu po želji ukrasite peršinom te poslužite toplu.

(Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI