Recept za jednostavan složenac od tjestenine i povrća sa zapečenim sirom

Složenac od povrća
(FOTO: Unspleash)

12.12.2024. | 08:08 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 1386

Složenac od tjestenine jedna je od onih stvari koje spajaju dvije divne stvari: tjesteninu i zamamni zapečeni sir. A ovaj jednostavan zimski recept nevjerojatno je ukusan. Ovdje se kombiniraju tjestenina i povrće kako bi se stvorio rajski mediteranski složenac s crème fraîcheom i pružila prava poslastica za nepce i za ručak i za večeru.

Sastojci
500 g tjestenine po izboru
250 g cherry rajčica
1 tikvica
1 luk
1 češanj češnjaka
200 g crème fraîche
2 žlice ulja
180 g gaude, naribane
Šećer
Sol
Papar

Priprema
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Zatim ocijedite i ostavite sa strane. Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Prepolovite cherry rajčice.
Zagrijte ulje u tavi i popržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu prozirni.
Dodajte ploške tikvica i pržite oko 3-4 minute dok lagano ne porumene. Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i kratko popržite. Sve začinite solju, paprom i prstohvatom šećera. Smanjite vatru i umiješajte crème fraîche u mješavinu povrća.
Pustite da sve kratko prokuha dok se umak malo ne zgusne. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pomiješajte kuhanu tjesteninu s crème fraîche umakom od povrća u velikoj posudi za pečenje.
Po vrhu pospite naribanu gaudu. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite složenac od tjestenine i povrća oko 15-20 minuta, dok sir ne porumeni i postane hrskav.


izvor: Glas Istre




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni s rezultatom predsjedničkih izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI