Recept za bolonjez iz pećnice

Bolonjez iz pećnice
(FOTO: Getty Images)

30.9.2024. | 08:40 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 823

Složenac s mljevenim mesom i sirom idealno je rješenje za višak mesnog umaka. Priprema nije komplicirana, a dopušta i ponešto improvizacije pa se slobodno poigrajte sastojcima.

Volite li sir, količinu pojačajte dodatkom mozzarelle, a dobrodošli su i začini poput ljutih papričica ili mediteranskog začinskog bilja.

Sastojci za složenac s mljevenim mesom:
250 g špageta
450 g mljevenog mesa
glavica luka
400 g umaka od rajčice
kockica maslaca
250 g svježeg sira
150 g sira za mazanje
kiselo vrhnje
150 g naribanog sira
sol, papar


Priprema složenca s mljevenim mesom:
Zagrijte pećnicu na 180 °C i pristavite vodu za kuhanje tjestenine. Skuhajte tjesteninu, ali ne do kraja. Neka ostane malo tvrđa.
Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite desetak minuta. Dodajte umak od rajčice pa pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite prema ukusu.
Odvojite polovicu kockice maslaca pa namastite vatrostalnu posudu, dodajte polovicu špageta.
Pomiješajte vrhnje, svježi sir i sir za mazanje pa premažite preko špageta. Dodajte preostalu tjesteninu i listiće maslaca pa mljeveno meso.
Pecite oko pola sata, a 15 minuta prije kraja pospite naribanim sirom.


izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
BOLONJEZ
PEČNICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI