PRVO NATJECANJE U PEČENJU PEČENKI: Požeški ražanj u Vidovcima, nedjelja 23.lipnja

20.6.2019. | 09:22

Požeška kronika

Pregleda: 2785

1. Požeški ražanj
(FOTO: službeni plakat)

20.6.2019. | 09:22 | Požeška kronika
Pregleda: 2785

Nogometni klub „Dinamo“ Vidovci – Dervišaga, Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega i Tjednik KRONIKA požeško-slavonska, organiziraju po prvi puta u našem kraju jednu gastro manifestaciju 1. „Požeški ražanj“, u nedjelju 23. lipnja na Stadionu NK Dinamo u Vidovcima. Tog dana održavaju se i tradicionalni malonogometni turniri za djecu i mladež na Stadionu NK Dinamo. Pokroviteljstva su se prihvatili grad Požega i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Cilj ove manifestacije je okupiti sve ljubitelje pečenog odojka na ražnju, poznate slavonske delicije kojom se započinje život od rođenja, prolazi kroz život raznim događanjima, slave svi važniji događaji u životu pojedinaca, obitelji, udruga, lokalne zajednice i države. S pečenim odojkom se i svatuje ali i ispraća osobe s ovog svijeta. Uvijek je po pečenom odojku kao deliciji bila poznata naša Slavonija, te svoje običaje ponudili smo i drugima i vrlo rado su ih mnogi prihvatili. Želimo kao organizatori ponuditi jedno natjecanje, najboljih majstora ražnja i pečenih odojaka, ali na onaj stari slavonski način, isključivo ručnog okretanja ražnja s vatrom na tlu. Očekuju se majstori pečenja s cijelog područja Slavonije, ali i šire koji će pokazati kako se priprema ova delicija. Poziv ćemo uputiti sportskim udrugama, udrugama u kulturi, baštini i folkloru, lovačkim, ribolovnim i vatrogasnim udrugama, vinogradarskim i voćarskim udrugama, udrugama civilnog društva, moto klubovima i ostalim društvima i udrugama, restoranima i cafe barovima, turističkim seoskim imanjima, OPG-ovima, ekipama tvrtki poduzetnika i obrtnika, ali i neformalnim ekipama prijatelja i obitelji. Slične gastro manifestacije već se organiziraju u našim susjednim gradovima, posebno dobro su posjećene, kako s ekipama natjecatelja, tako i brojnim posjetiteljima.

Stručni ocjenjivački sud donijet će odluku o najboljoj pečenki, a organizatori će najbolje nagraditi šampionskom titulom, zlatnim, srebrnim i brončanim plaketama te vrijednim nagradama. Organizator ekipama osigurava prostor za natjecanje i drva za vatru, a ekipe sa sobom donose odojka na ražnju za ručno pečenje. Pozivamo sve da podnesu svoju prijavu na vrijeme na e-mail: [email protected] ili mobitel 098/464-174.


Predviđeni hodogram za dan 23. lipnja:


-do 10.00 sati dolazak i prijava ekipa, uređenje natjecateljskog mjesta, loženje vatre

-od 11.00 sati početak pečenja odojaka

-od 16.30 sati ocjenjivanje najbolje pečenog odojka serviranog na pladnju s garniranjem

-od 18.00 sati proglašenje pobjednika i degustacija odojaka a u nastavku druženje

uz tamburašku, narodnu i zabavnu glazbu i pjesmu do kasnih večernjih sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI