NASLOVNAKULTURA

8.4.2018. 10:54 | Ante Mandaric IZVOR: pakrackilist.hr PREGLEDA: 1621

Skori 90.-ti rođendan KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre, koji će biti prigodno organiziran i svečano obilježen 2019. godine, bio je glavna tema skupštine Društva održane 7. travnja u Lovačkom domu u Prekopakri u nazočnosti stotinjak gostiju i uzvanika.

Podnoseći izvještaj o radu u 2017. godini, predsjednica Dubravka Arland kratko je prezentirala redovne godišnje aktivnosti KUD-a iz kojih posebno vrijedi istaknuti domaću Smotru folklora održnu posljednjeg vikenda svibnja, kao i već tradicionalno Šokačko sijelo u Prekopakri koje „Slogaši“ niz godina organiziraju u prekopakranskom Češkom domu.
Arland je predstavila i plan rada za tekuću godinu koja se, što se tiče aktivnosti neće previše razlikovati od proteklih. Iz njega izdvajamo skori nastup na Županijskom mozaiku u Kutjevu 14. travnja kao i na ostalim općinskim, županijskim smotrama, a neupitan je i nastavak rada s mladim sekcijama u sklopu društva s kojima vrijedno rad Martina Svjetličić Brtan.

Društvo je u 2017. godini prihodovalo oko 40 tisuća kuna, a najviše novca slilo se iz blagajni Grada Pakraca (13 tisuća) te Ministarstva kulture (16 tisuća). Rashodovalo se otprilike isto toliko, doznali smo iz temeljitog izvještaja blagajnice Dijane Major. U tekućoj godini, koja je ujedno i pripremna za spomenutu godišnjicu Društva, Grad Pakrac je svoja sredstva povećao na 20 tisuća kuna. I to neće biti sve…Pozdravljajući prisutne, gradonačelnica Anamarija Blažević je najavila aktivno sudjelovanje Grada u proslavi 90.-og rođendana prihvativši generalno pokroviteljstvo svečanosti. Pritom je naglasila buduću neupitnu financijsku potporu Seljačkoj slozi koja je zasigurno zaslužuje kao vjerni čuvar kulturne baštine i narodnih običaja našeg kraja.

Rad društva biranim su riječima pozdravili Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Pakrac, Vlado Eck, predsjednik MO Prekopakra, kao i Dubravka Laučan, predsjednica udruge Hrvatska žena iz Prekpakre, dok se Vinko Strganac iz prijateljskog KUD-a Zelen gaj, uz pozdrave, osvrnuo i na financijsko stanje u prekopakranskom KUD-u, rekavši kako kao kulturnjak i konzument drugog proračuna pomalo zavidi kvalitetnoj suradnji Seljačke sloge i Grada Pakraca.


Tagovi: kud, prekopakra, pakrac

48 SATI NA 034PORTALU

.

U Pakrac uskoro stiže trgovina Pepco

.

Subotnja šetnja Požegom 20.7.2019.

.

Ronko i Lucić u istom čamcu “putuju prema zalazećem suncu “

.

Odigran je prvi dan Makijevog memorijala

.

Općina Kaptol za sve osnovnoškolce nabavlja radne bilježnice

.

Potpisan ugovor za izgradnju Područnog vrtića u Poljani u vrijednosti 7.259.984,75 kuna

.

Danas i sutra sunčano i vruće

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

VW Golf Plus 1.9 TDI Goal oprema

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

UNESCO komisija posjetila Park prirode Papuk

.

U Požegi s radom započela druga Škola kuglanja za osnovnoškolce

.

Za vikend u Pakracu i Lipiku bogat društveni program

.

Radovi na uređenju oborinske odvodnje u Poljani

.

Požeština privatna prčija Pleterničkih Kennedyja? Otac župan, sin ministar, jedan šogor ravnatelj ŽUC-a, drugi Zavoda za javno zdravstvo

.

U automobilskom prostoru filtra za zrak skrivao 495 grama marihuane

.

Rodbina, suborci i prijatelji prisjetili se dragovoljca Domovinskog rata, pukovnika Dragana Jajića

.

U Požegi, u auto školama ʺHerzʺ i ʺDugaʺ održano je predavanje budućim mladim vozačima

.

U novu sezonu s novom Upravom kluba

.

Svečana dodjela diploma malim požeškim plivačima

.

Izmjena ovogodišnjeg natječaja za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

.

U požeškoj Gimnaziji popunjena sva mjesta u 1. razredu 2019./20.

.

Struje neće biti ...

.

Danas će prevladavati sunčano vrijeme, najviša dnevna temperatura većinom od 26 do 31°C

.

Nogometaši, vinari i uprava HNK Graševine Vetovo napunili klupsko vino u butelje

FOTONALAZ

PARKING KOD LIDLA: Bez riječi, ali i bez vidljive oznake pristupačnosti