NASLOVNAPOLITIKA
Priopćenje predsjednika Županijskog odbora SDP-a PSŽ Mitra Obradovića povodom predsjedničkih izbora

FOTO: M.M.

8.1.2020. 12:20 | ŽO SDP PSŽ PREGLEDA: 6434

Slijedeći tekst je pripćenje predsjednika Županijskog odbora SDP-a Požeško slavonske županije Mitra Obradovića te ga prenosimo u cijelosti.

"Na izborima za Predsjednika RH na području naše Županije kandidat SDP-a i drugih stranaka dobio je 14.412 glasova ili 40,53 % , a na području grada Požege 5.664 glasova ili 45,05% odnosno 456 glasova ili 3,63% manje od kandidatkinje HDZ-a . Navedenim rezultatima mi smo zadovoljni i smatramo da su oni konačan pokazatelj oporavka SDP-a u Županiji.

Naročito nas vesele rezultati u samom gradu Požegi gdje smo pobijedili u 15 od 20 gradskih biračkih mjesta.

Mi u SDP-u smatramo da su izbori u našoj Županiji prošli korektno i bez većih incidenata, uz već uobičajeni folklor kidanja naših plakata.

Ovim putem želimo iznijeti naše zaprepaštenje vezano za promidžbeni članak u kojem se pojavljuje dekan Veleučilište u Požegi, a koji je objavljen na jednom od lokalnih portala. U tom članku dekan Veleučilišta prof.dr.sv. Borislav Miličević, uz prezentiranje aktivnosti i planova VUP-a, otvoreno agitira za jednog od predsjedničkih kandidata – Kolindu Grabar Kitarović, te ju predstavlja kao pravi izbor za Hrvatsku. Takav promidžbeni članak dekanu je mogao platiti samo izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović.

U svakoj demokratskoj zemlji je nezamislivo da stranački kandidat plaća dekana visokoškolske ustanove za da kroz svoju funkciju vrši promociju jedne političke opcije ili kandidata, i to na način da bi pobjeda tog kandidata bila dobra za neku državnu reformu ( u ovom slučaju) obrazovnog sustava.

Ovaj događaj je samo nastavak neprimjernih istupa članova HDZ-a koji zlorabe svoje funkcije u stranačke svrhe . Takvo ponašanje je započeo Gradonačelnik Požege koji je na festivalu Žlatne žice Slavonije 2019. – u izravnom televizijskom nastupu kao gradonačelnik javno podržao istu kandidatkinju.

Ovi događaji pokazuju nerazumijevanje i omalovažavanje dužnosti koje lokalni članovi HDZ-a obnašaju, koji bi trebali u ime izabranih funkcija trebali predstavljati sve građane, odnosno ustavne u okviru svojih ovlasti a ne stranku čiji su članovi.

Iznošenje osobnih političkih preferencija u ime veleučilišta, koje umjesto da svojim studentima pokaže kako će svojim obrazovanjem i znanjem moći stvarati kvalitetniji život u RH, pokazuje da je čak i dekan politička figura koja ima zadaću promovirati svoju stranku umjesto da vodi računa o kvaliteti obrazovnog procesa, te da svoj uspjeh u RH mogu ostvariti samo članskom iskaznicom.

Dekanu poručujemo da je osramotio odgovornu dužnost dekana veleučilišta i sebe trajno diskreditirao za takvu časnu funkciju, te ga molimo u ime građana i studenata iz čijih sredstva dobiva plaću, ako još ima imalo časti, da se sam ukloni s te funkcije koja mora biti časna i bez političkih konotacija.

Sdp traži da se ovakvo ponašanje članova HDZ-a na rukovodećim pozicijama zaustavi, jer dolaze nam novi izbori i mislimo da sa takvim sramoćenjem i neprimjernim istupima treba prestati.

Svim biračima koji su izašli na izbore za Predsjednika RH čestitamo, a posebno se zahvaljujemo svima onima koji su podržali Zorana Milanovića i izražavamo uvjerenje da će Zoran Milanović biti moderan, europski predsjednik svih građana RH.

Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije.
Mitar Obradović, v.r."

Tagovi: politika, žo, sdp, psž, mitar obradović, pripćenje, predsjednički izbori

POŽEGA VRIJEME

Marko Tolja sinoć oduševio brojne Brođane

Subotnja šetnja Požegom, 24.7.2021.

Vučković: “Putem Mjere 5.2.1. Požeško-slavonskoj županiji bit će osigurana brza, efikasna i učinkovita pomoć“

Dolazi velika promjena za one koji vole komentirati i čitati komentare ispod članaka na našim portalima. Pojedince čekaju masne kazne

Danas, od 9,00 - 10,30 i 10,30 - 12,00 sati je pretposljednji dan obuke u Školi plivanja

Pali presretači: USKOK podigao prijavu protiv šest policajaca s područja Slavonskog Broda