NASLOVNAPOLITIKA
Priopćenje predsjednika Županijskog odbora SDP-a PSŽ Mitra Obradovića povodom predsjedničkih izbora

FOTO: M.M.

8.1.2020. 12:20 | ŽO SDP PSŽ PREGLEDA: 4759

Slijedeći tekst je pripćenje predsjednika Županijskog odbora SDP-a Požeško slavonske županije Mitra Obradovića te ga prenosimo u cijelosti.

"Na izborima za Predsjednika RH na području naše Županije kandidat SDP-a i drugih stranaka dobio je 14.412 glasova ili 40,53 % , a na području grada Požege 5.664 glasova ili 45,05% odnosno 456 glasova ili 3,63% manje od kandidatkinje HDZ-a . Navedenim rezultatima mi smo zadovoljni i smatramo da su oni konačan pokazatelj oporavka SDP-a u Županiji.

Naročito nas vesele rezultati u samom gradu Požegi gdje smo pobijedili u 15 od 20 gradskih biračkih mjesta.

Mi u SDP-u smatramo da su izbori u našoj Županiji prošli korektno i bez većih incidenata, uz već uobičajeni folklor kidanja naših plakata.

Ovim putem želimo iznijeti naše zaprepaštenje vezano za promidžbeni članak u kojem se pojavljuje dekan Veleučilište u Požegi, a koji je objavljen na jednom od lokalnih portala. U tom članku dekan Veleučilišta prof.dr.sv. Borislav Miličević, uz prezentiranje aktivnosti i planova VUP-a, otvoreno agitira za jednog od predsjedničkih kandidata – Kolindu Grabar Kitarović, te ju predstavlja kao pravi izbor za Hrvatsku. Takav promidžbeni članak dekanu je mogao platiti samo izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović.

U svakoj demokratskoj zemlji je nezamislivo da stranački kandidat plaća dekana visokoškolske ustanove za da kroz svoju funkciju vrši promociju jedne političke opcije ili kandidata, i to na način da bi pobjeda tog kandidata bila dobra za neku državnu reformu ( u ovom slučaju) obrazovnog sustava.

Ovaj događaj je samo nastavak neprimjernih istupa članova HDZ-a koji zlorabe svoje funkcije u stranačke svrhe . Takvo ponašanje je započeo Gradonačelnik Požege koji je na festivalu Žlatne žice Slavonije 2019. – u izravnom televizijskom nastupu kao gradonačelnik javno podržao istu kandidatkinju.

Ovi događaji pokazuju nerazumijevanje i omalovažavanje dužnosti koje lokalni članovi HDZ-a obnašaju, koji bi trebali u ime izabranih funkcija trebali predstavljati sve građane, odnosno ustavne u okviru svojih ovlasti a ne stranku čiji su članovi.

Iznošenje osobnih političkih preferencija u ime veleučilišta, koje umjesto da svojim studentima pokaže kako će svojim obrazovanjem i znanjem moći stvarati kvalitetniji život u RH, pokazuje da je čak i dekan politička figura koja ima zadaću promovirati svoju stranku umjesto da vodi računa o kvaliteti obrazovnog procesa, te da svoj uspjeh u RH mogu ostvariti samo članskom iskaznicom.

Dekanu poručujemo da je osramotio odgovornu dužnost dekana veleučilišta i sebe trajno diskreditirao za takvu časnu funkciju, te ga molimo u ime građana i studenata iz čijih sredstva dobiva plaću, ako još ima imalo časti, da se sam ukloni s te funkcije koja mora biti časna i bez političkih konotacija.

Sdp traži da se ovakvo ponašanje članova HDZ-a na rukovodećim pozicijama zaustavi, jer dolaze nam novi izbori i mislimo da sa takvim sramoćenjem i neprimjernim istupima treba prestati.

Svim biračima koji su izašli na izbore za Predsjednika RH čestitamo, a posebno se zahvaljujemo svima onima koji su podržali Zorana Milanovića i izražavamo uvjerenje da će Zoran Milanović biti moderan, europski predsjednik svih građana RH.

Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije.
Mitar Obradović, v.r."

Tagovi: politika, žo, sdp, PSŽ, mitar obradović, pripćenje, predsjednički izbori

ʺPožega ne zna proslaviti Grgurevoʺ

SLAVONSKI BROD: Rezultati nalaza se još očekuju, a 20-tak osoba je pod zdravstvenim nadzorom

Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Lipik brzo odrađena

Lige mladeži Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije nastavljaju se 21. i 22. 03. 2020.

37-godišnjak s područja Brestovca osumnjičen da je krivotvorio isprave i počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju

SLAVONSKI BROD: Đuro Đaković do kapitala prodajom zgrada, livade, hala i strojeva

Danas djelomice sunčano, a na večer kiša

Neki ʺhodočasniciʺ u Padovu bi tražili odštetu jer smo ih javno prozvali zbog putovanja u Italiju

FOTKA DANA: Zabijelilo je i na Papuku

Pepelnica u požeškoj Katedrali

POTVRĐENO: Nalaz je stigao, koronavirusa u Slavonskom Brodu još uvijek nema

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Požeška bolnica zabranila SVE posjete pacijentima

Tjedan otvorenih vrata u Kući Panonskog mora u Velikoj od 02.03. do 08.03.2020.

Požega u pripremnoj utakmici pobijedila BSK Buk, jesenskog prvaka 1. ŽNL

Jedna osoba pod nadzorom zbog sumnje na koronavirus u Slavonskom Brodu

U tijeku policijska akcija na izlazu iz Požege. Provjerava se sve; od goriva, tereta i tehničke ispravnosti vozila

IZBOR NAJBOLJEG SPORTAŠA GRADA PAKRACA: Za tri priznanja 14 kandidata

Na području PU požeško-slavonske u 2019. zabilježeno 228 naleta životinja na cesti

U Hrvatskoj potvrđen drugi slučaj koronavirusa, Požežani na oprezu, ali bez panike

Ministrastvo je izdalo preporuke povodom epidemije koronavirusa: Izbjegavajte putovanja koja nisu nužna!

Sretan imendan svim osobama po imenu Aleksandar, Sandra i Branimir

HRVATSKI DAN LIJEČNIKA: Svim liječnicima i liječnicama, čestitamo njihov dan!

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA: Evo što to točno znači za vjernike

Održan maskenbal učenika OŠ Antuna Kanižlića, 25.02.2020.g

Danas umjereno do pretežno oblačno, poslijepodne moguća kiša

MORH poslao poziv za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

Košarkaši Požege poraženi na gostovanju u Đakovu u 13. kolu 2. HKL - Istok

Potvđen slučaj koronavirusa u Hrvatskoj!

Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila priznanje učenicima Obrtničke škole Požega za projekt ʺVinysʺ

Iz pokretne trgovine ukraden novac, cigarete i alkoholna pića

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI: Pridružite se akciji i sudjelujte u spašavnju tuđih života

RJEŠENJE ZA RAD NEDJELJOM: Radit će se 13 nedjelja u godini, a radnicima pet posto veće naknade