NASLOVNAPOLITIKA
Priopćenje predsjednika Županijskog odbora SDP-a PSŽ Mitra Obradovića povodom predsjedničkih izbora

FOTO: M.M.

8.1.2020. 12:20 | ŽO SDP PSŽ PREGLEDA: 5373

Slijedeći tekst je pripćenje predsjednika Županijskog odbora SDP-a Požeško slavonske županije Mitra Obradovića te ga prenosimo u cijelosti.

"Na izborima za Predsjednika RH na području naše Županije kandidat SDP-a i drugih stranaka dobio je 14.412 glasova ili 40,53 % , a na području grada Požege 5.664 glasova ili 45,05% odnosno 456 glasova ili 3,63% manje od kandidatkinje HDZ-a . Navedenim rezultatima mi smo zadovoljni i smatramo da su oni konačan pokazatelj oporavka SDP-a u Županiji.

Naročito nas vesele rezultati u samom gradu Požegi gdje smo pobijedili u 15 od 20 gradskih biračkih mjesta.

Mi u SDP-u smatramo da su izbori u našoj Županiji prošli korektno i bez većih incidenata, uz već uobičajeni folklor kidanja naših plakata.

Ovim putem želimo iznijeti naše zaprepaštenje vezano za promidžbeni članak u kojem se pojavljuje dekan Veleučilište u Požegi, a koji je objavljen na jednom od lokalnih portala. U tom članku dekan Veleučilišta prof.dr.sv. Borislav Miličević, uz prezentiranje aktivnosti i planova VUP-a, otvoreno agitira za jednog od predsjedničkih kandidata – Kolindu Grabar Kitarović, te ju predstavlja kao pravi izbor za Hrvatsku. Takav promidžbeni članak dekanu je mogao platiti samo izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović.

U svakoj demokratskoj zemlji je nezamislivo da stranački kandidat plaća dekana visokoškolske ustanove za da kroz svoju funkciju vrši promociju jedne političke opcije ili kandidata, i to na način da bi pobjeda tog kandidata bila dobra za neku državnu reformu ( u ovom slučaju) obrazovnog sustava.

Ovaj događaj je samo nastavak neprimjernih istupa članova HDZ-a koji zlorabe svoje funkcije u stranačke svrhe . Takvo ponašanje je započeo Gradonačelnik Požege koji je na festivalu Žlatne žice Slavonije 2019. – u izravnom televizijskom nastupu kao gradonačelnik javno podržao istu kandidatkinju.

Ovi događaji pokazuju nerazumijevanje i omalovažavanje dužnosti koje lokalni članovi HDZ-a obnašaju, koji bi trebali u ime izabranih funkcija trebali predstavljati sve građane, odnosno ustavne u okviru svojih ovlasti a ne stranku čiji su članovi.

Iznošenje osobnih političkih preferencija u ime veleučilišta, koje umjesto da svojim studentima pokaže kako će svojim obrazovanjem i znanjem moći stvarati kvalitetniji život u RH, pokazuje da je čak i dekan politička figura koja ima zadaću promovirati svoju stranku umjesto da vodi računa o kvaliteti obrazovnog procesa, te da svoj uspjeh u RH mogu ostvariti samo članskom iskaznicom.

Dekanu poručujemo da je osramotio odgovornu dužnost dekana veleučilišta i sebe trajno diskreditirao za takvu časnu funkciju, te ga molimo u ime građana i studenata iz čijih sredstva dobiva plaću, ako još ima imalo časti, da se sam ukloni s te funkcije koja mora biti časna i bez političkih konotacija.

Sdp traži da se ovakvo ponašanje članova HDZ-a na rukovodećim pozicijama zaustavi, jer dolaze nam novi izbori i mislimo da sa takvim sramoćenjem i neprimjernim istupima treba prestati.

Svim biračima koji su izašli na izbore za Predsjednika RH čestitamo, a posebno se zahvaljujemo svima onima koji su podržali Zorana Milanovića i izražavamo uvjerenje da će Zoran Milanović biti moderan, europski predsjednik svih građana RH.

Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije.
Mitar Obradović, v.r."

Tagovi: politika, žo, sdp, PSŽ, mitar obradović, pripćenje, predsjednički izbori

POŽEGA VRIJEME

Ništa od spajanja neradnih dana: ʺAko misliš da je 2020. katastrofa, pazi kaosa 2021. godine!ʺ

U POVODU PRAVOSLAVNE MALE GOSPOJINE: Etno izložba u prostorijama SDSS-a

HZZ- PODRUČNI URED POŽEGA: Čak 886 nezaposlenih osoba više nego u ovo doba prošle godine

U samoizolaciji je od danas šest razreda Katoličke škole, a cijela Katolička gimnazija prešla na online nastavu

Prodaja jedinstvenih neretvanskih mandarina na nekoliko lokacija u Požegi, Jakšiću i Brestovcu

Od 24. do 26. rujna zaigrajte on-line kvizove

Pijani 18-godišnjak fizički napao 26-godišnjakinju i 27-godišnjaka i ozlijedio ih

Nacionalni stožer izvijestio o novim brojkama, pet osoba je preminulo

Još uvijek se traga za nestalim Draženom Zlomislićem, pretraženo je preko 7 kilometara kvadratnih površine do sada

Čudo od jednog jajeta: Recept za brzi kolač koji nikad ne razočara

USKORO NOVA PRAVILA: Uvođenje prioriteta za testiranje, i kraća izolacija

Izlet kutjevačkom obilaznicom na Rogin kamen

Natjecatelji streljačkog kluba ʺPožegaʺ odlični na Kupu u Osijeku

139 osoba zaraženo COVID-om 19 u Požeško slavonskoj županiji, postaje li situacija sve ozbiljnija ?!

Danas sunčano, povremeno uz malo oblaka

Koronavirus u Gimnaziji Požega, od sutra nastava na daljinu

Zlatko Komadina otkrio da će glasovati za Mirelu Ahmetović

Hoće li USKOK privesti i Puljašića?! Možda neće...

Oriolik svladao Kutjevo rezultatom 3:0 u 3. HNL Istok

Kutjevačka knjižnica seli na novu lokaciju

VODIČ KROZ NACIONALNU MIROVINU: Kreće naknada od 800 kuna, zna se tko će je i kada dobiti

Gradsko vijeće Požege 1993. godine usvojilo je novi grb i zastavu grada

20. rujna - Međunarodni dan svijesti o dječjem rastu - Dobar rast = dobro zdravlje!

U Pakracu u funkciji nova šahovska ploča na otvorenom

25. Nedjelja kroz godinu: “Ljudska zavist nastaje onda kada se uspoređujemo s drugima”

197 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

U posljednja 24 sata u PSŽ 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupan broj slučajeva 139