NASLOVNAPOLITIKA

4.10.2018. 22:54 | Novinar 034 IZVOR: Predsjednica RH PREGLEDA: 3963

„Današnja dodjela odlikovanja po mnogočemu je poseban trenutak, koji nam vraća sjećanja na same početke stvaranja samostalne Hrvatske i obrane od agresije, ali i trenutak kada se sjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i policajaca, koji su položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku u ratu i u miru“, kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako su upravo u Pakracu oružani sukobi predstavljali prve naznake oružane agresije na Republiku Hrvatsku, radi čega danas odlikuje Redom Nikole Šubića Zrinskog, za iskazani junački čin u Domovinskom ratu, Policijsku postaju Pakrac te njezin ratni aktivni i pričuvni sastav.

Predsjednica je naglasila važnost Antiterorističke jedinice Lučko, čiji su pripadnici, kao i pripadnici drugih postrojbi specijalne policije, u hrvatskoj povijesti zapisani kao prvi među jednakima u brojnim pobjedama Domovinskog rata.


„Tijekom cijeloga Domovinskog rata bili ste rame uz rame s hrvatskim vojnicima, a u miru ste se vratili svojim tradicionalnim zadaćama, prepunim izazova. S tim se izazovima u borbi protiv svih oblika kriminaliteta, održavanju javnog reda i mira, zaštiti državne granice, zaštiti sigurnosti građana i njihove imovine te raznovrsnim poslovima osiguranja, svakodnevno profesionalno i učinkovito suočavate“, kazala je Predsjednica izrazivši zahvalnost policijskim službenicima za časnu i uzornu službu hrvatskoj domovini.

Naglasila je kako su pred hrvatskom policijom veliki izazovi u zaštiti hrvatskih granica i granica Europske unije te kako hrvatski policajci tu zadaću obavljaju profesionalno, časno i besprijekorno.

„Policijski posao zahtijeva veliku žrtvu, hrabrost i odlučnost. Današnjim odlikovanjima odajemo priznanje vašoj samoprijegornoj službi, kako u Domovinskom ratu, tako i u izvršavanju mirnodopskih policijskih zadaća. Ona su ujedno i priznanje za uzorni rad svih vaših kolega, ali i poticaj da nastavite Hrvatskoj služiti na jednako uzoran način“, kazala je Predsjednica Republike u svom prigodnom obraćanju.
Tagovi: MUP , pakrac, Policijska postaja Pakrac, PU požeško-slavonska, predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednjca Kolinda