Požežanka poznata po sudjelovanju u showu ʺŽivot je na vagiʺ, diplomirala veterinu pa ovih dana krenula u svoju novu poslovnu avanturu izrade poslastica za pse

FOTO: Sara Klobučar privatna kolekcija

27.11.2021. | 12:09 | Kristina Šimić
Pregleda: 6246

Požežanku Saru Klobučar šira javnost upoznala je kao kandidatkinju showa Život je na vagi. Iako je od sudjelovanja u emisiji prošlo četiri godine, Sara je u međuvremenu diplomirala veterinu te ovih dana, zajedno sa svojom prijateljicom Tanitom Šulc uplovila u novu poslovnu avanturu-pečenje domaćih keksića za ljubimce. 

-Po struci sam doktorica veterinarske medicine te je ideja zapravo nastala iz želje da svome psu napravim poslasticu koja je od domaćih i zdravih sastojaka, bez aditiva i konzervansa te s velikim udjelom mesa. Cimerica i ja bacile smo se na posao i već idući dan prva tura keksića je bila gotova, doduše ne baš sasvim uspješno ali Kyra se nije bunila. Svaka sljedeća bila je sve bolja i bolja.- pojašnjava Sara Klobučar.




Većina vlasnika pasa zna koliko je kvalitetna prehrana važna za razvoj i normalno funkcioniranje njihovih krznenih prijatelja, stoga veliku pažnju pridaju samoj ishrani. Pomno odabrane i kvalitetne namirnice, kao i sam proces pečenja najvažniji su dio Sarine poslovne priče


 -Sam proces izrade, cca jednoga kilograma keksića, traje oko 7 sati. Sastoji se od pripreme i kuhanja namirnica, koje se zatim blendaju u gustu smjesu od koje izrađujemo tijesto. Nakon izrade tijesta prave se oblici koji se zatim peku i dehidriraju na različitim temperaturama te potom hlade i suše na sobnoj temperaturi. Za izradu kvalitetnih kolačića najbitniji je omjer kvalitetnih sastojaka koji odgovaraju uravnoteženom psećem obroku. Pošto je meso najvažniji sastojak pseće prehrane, koristimo ga kao glavni sastojak u izradi keksića, a manji udio uključuje povrće i voće kao što su banane, jabuke, tikvice.- objasnila je Sara.



Iako je tek počela s proizvodnjom keksića za pse, Sara zna da je na dobrom putu jer okuse njezinih keksića vole sve njuškice koje dobiju priliku za kušanje.

-Keksiće su probali skoro svi peseki naših prijatelja i obitelji, a ni peseki koji nam dolaze na čuvanje pa ni pacijenti u ambulanti nisu imali prigovora i slasno su ih pojeli te uporno tražili još- govori Sara Klobuča. 
Na pitanje predstavlja li joj njen privi ozbiljan posao izazov, s obzirom na današnje tržište i raznoliku ponudu poslastica za životinje Sara spremno odgovara.- Od nečega se mora krenuti, pa Apple je počeo u garaži. Uspijemo li barem upola kao i oni, bit će to pravo osvježenje za nas, Požegu pa i cijelu Hrvatsku.-

Ideja za ovaj kreativni i hrabri poslovni iskorak mlade doktorice veterine, rodila se prvenstveno kroz ljubav za životinje, a zatim i želje da malim bićima ponudi zdravu poslasticu  pa Sara za svoje keksiće kaže:-Keksići prvenstveno služe kao poslastica, ali su toliko zdravi da se mogu jesti i kao obrok. Sadrže bučino brašno, toliko zdravo ne kuhamo ni sebi.



Budući da je srca svojih krznenih kupaca osvojila brzo, Sara se već posvetila pečenju keksića i za mace, koje su čini se i više nego oduševljene poslasticama u kojima mogu uživati. 



-Kad smo kod maca, upravo smo danas ispekle prvu turu probnih poslastica za njih te sam ih kao poklon odnijela jednoj starijoj gospođi kojoj liječim mace. Na odlasku iz stana pogledale smo prema stolu na kojem više nije bilo niti jednog keksića, a mace su stajale sa strane i slasno se oblizivale. Mislim da su one i odgovorile na ovo pitanje.- zaključuje Sara, a mi joj želimo puno sreće u njezinoj novoj poslovnoj avanturi.



VIŠE NA TEMU:
SHOW
ŽIVOT
PSI
PEČENJE
IZRADA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI