NASLOVNAKULTURA

Požeška kronika među prvima u kuhanju brudeta u kotliću, pohvala !!!

15.4.2019. 15:24 | AGM Kruna IZVOR: pozeska-kronika.hr PREGLEDA: 1986

ŠILO / KRK – Jedno od zanimljivijih kuharskih natjecanja, održalo se ovog vikenda u Šilu na otoku Krku. Tamo je na 10. Otvorenom Kupu Hrvatske u kuhanju brudeta u kotliću za novinare sudjelovalo ukupno 14 ekipa, 7 iz Hrvatske i 7 iz Italije, Slovenije, Mađarske Srbije i BiH. Tradicionalno je to natjecanje koje za novinare, radijske i televizijske djelatnike organizira Primorsko jedro i uvijek prisutni organizator Vladimir Jurić iz Rijeke. Domaćin ove godine bila je općina Dobrinj s otoka Krka i Diving centar Neptun a sve se održavalo pod pokroviteljstvom TZ Kvarner i Poljoprivredne zadruge Gospoja iz Vrbnika. Kuhalo se na prostorima Bistro Neptun uz sunčani dan s malo vjetra i odlične specijalitete domaćina i vino Vrbnička žlahtina.



Uz hrvatske redakcije kao što su Novi list Rijeka, Večernji list Zagreb, HRT Radio Rijeka, kuhao je i glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska, Vladimir Protić. – Ovo je samo jedno od kuharskih natjecanja na koje rado odlazim, a ovo je baš specifično novinarsko kuhanje a kuhao se u kotliću, brudet. Kuhao sam i gulaš od divljeg vepra, čobanac, fišpaprikaš, ali prvi puta se natječem sa morskom ribom u brudetu. Dobili smo pet vrsta ribe i dagnje, a ostalu majstoriju moramo pokazati sami i svoje recepte. Kako je tjednik Kronika organizator nekoliko etno i gastro manifestacija ja sam ovo vrijeme iskoristio i za promoviranje Otvorenog prvenstva u roštiljanju „Grill Slavonica“ koje je za dva tjedna. Obvezni dolazak najavile su ekipe Radio Rijeke što me posebno veseli.



Kuhale su ekipe iz Trsta, Pečuha, Budimpešte, Beograda i Sarajeva, a na kraju je po ocjeni primorske i kvarnerske komisije najbolji brudet skuhala ekipa Radio Kranja iz Slovenije. Drugo mjesto osvojila je ekipa Slovačke radio televizije, redakcija Budimpešta. Tjednik Kronika je zauzeo drugo mjesto u svojoj „zelenoj“ skupini, a na kraju je to bilo dovoljno za šesto mjesto, jer je „plava“ skupina skuhala malo bolji brudet. Bilo je to prije svega jedno veliko druženje i natjecanje na međunarodnoj razini kojega svakako treba, no i stvaranje suradnje i širenje zajedničkih projekata.



Uz razgledavanje turističke ponude Vrbnika i Šila, posebnu promociju imala je Poljoprivredna zadruga Gospoja, koja je upravo dobila priznanje za najbolje pjenušavo vino Europe i koja u Vrbniku ima prvi Hotel Vinotel Gospoja u Hrvatskoj. Svoje turističke potencijale predstavila je i općina Dobrinj u koju pripada i naselje Šilo te još sedam naselja na otoku Krku.














Tagovi: kotlić, požeška kronika

48 SATI NA 034PORTALU

.

Alojzije Majstorović proglašen najboljim sportašem Lipika u 2018. godini

.

Davor Bernardić: ʺNaš zadatak je da vratimo povjerenje u Slavoniju i kad Slavonija uspije uspjet će cijela Hrvatskaʺ

.

Vatrogasna društva s područja Požeško-slavonske županije dobili šest novih vozila

.

Pismoreklam Caffe bar Vertigo pobjednik 4. MNT ʺOžujsko kupa Vidovci 2019ʺ

.

Od danas promjenljivo i svježije

.

Danas od 13 sati počinje autocross utrka na Poljanicama iznad Velike

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

Požega Dubrovačka zemljište

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Druženje predsjednika SDP-a Bernardića s članovima i simpatizerima stranke u Požegi 15.6.2019.

.

Subotnja sunčana šetnja Požegom 15.6.2019.

.

Vetovčanin Boris Šipura postao vojni pilot

.

Napasni komarci: Kako se zaštititi i smanjiti im broj?

.

100 GODINA NK “HAJDUK” PAKRAC Promocija knjige i izložba za našeg stogodišnjaka

.

Raspored završnice Lipik 3x3 Challengera

.

Autoceste su od danas skuplje. Evo koliko ćete sad plaćati put do mora

.

Završetak izobrazbe 39. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe u Požegi

.

ŠRD MRENA Brodski Drenovac - Uspješni zaslužuju potporu

.

Danas još vruće, sutra kiša

.

U Velikoj održana radionica „Tako su tkali naši stari“

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Samo u Požegi- konj na cesti!