Požeška kronika među prvima u kuhanju brudeta u kotliću, pohvala !!!

FOTO: AGM Kruna

15.4.2019. | 15:24 | AGM Kruna
IZVOR: pozeska-kronika.hr
Pregleda: 5254

ŠILO / KRK – Jedno od zanimljivijih kuharskih natjecanja, održalo se ovog vikenda u Šilu na otoku Krku. Tamo je na 10. Otvorenom Kupu Hrvatske u kuhanju brudeta u kotliću za novinare sudjelovalo ukupno 14 ekipa, 7 iz Hrvatske i 7 iz Italije, Slovenije, Mađarske Srbije i BiH. Tradicionalno je to natjecanje koje za novinare, radijske i televizijske djelatnike organizira Primorsko jedro i uvijek prisutni organizator Vladimir Jurić iz Rijeke. Domaćin ove godine bila je općina Dobrinj s otoka Krka i Diving centar Neptun a sve se održavalo pod pokroviteljstvom TZ Kvarner i Poljoprivredne zadruge Gospoja iz Vrbnika. Kuhalo se na prostorima Bistro Neptun uz sunčani dan s malo vjetra i odlične specijalitete domaćina i vino Vrbnička žlahtina.



Uz hrvatske redakcije kao što su Novi list Rijeka, Večernji list Zagreb, HRT Radio Rijeka, kuhao je i glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska, Vladimir Protić. – Ovo je samo jedno od kuharskih natjecanja na koje rado odlazim, a ovo je baš specifično novinarsko kuhanje a kuhao se u kotliću, brudet. Kuhao sam i gulaš od divljeg vepra, čobanac, fišpaprikaš, ali prvi puta se natječem sa morskom ribom u brudetu. Dobili smo pet vrsta ribe i dagnje, a ostalu majstoriju moramo pokazati sami i svoje recepte. Kako je tjednik Kronika organizator nekoliko etno i gastro manifestacija ja sam ovo vrijeme iskoristio i za promoviranje Otvorenog prvenstva u roštiljanju „Grill Slavonica“ koje je za dva tjedna. Obvezni dolazak najavile su ekipe Radio Rijeke što me posebno veseli.





Kuhale su ekipe iz Trsta, Pečuha, Budimpešte, Beograda i Sarajeva, a na kraju je po ocjeni primorske i kvarnerske komisije najbolji brudet skuhala ekipa Radio Kranja iz Slovenije. Drugo mjesto osvojila je ekipa Slovačke radio televizije, redakcija Budimpešta. Tjednik Kronika je zauzeo drugo mjesto u svojoj „zelenoj“ skupini, a na kraju je to bilo dovoljno za šesto mjesto, jer je „plava“ skupina skuhala malo bolji brudet. Bilo je to prije svega jedno veliko druženje i natjecanje na međunarodnoj razini kojega svakako treba, no i stvaranje suradnje i širenje zajedničkih projekata.



Uz razgledavanje turističke ponude Vrbnika i Šila, posebnu promociju imala je Poljoprivredna zadruga Gospoja, koja je upravo dobila priznanje za najbolje pjenušavo vino Europe i koja u Vrbniku ima prvi Hotel Vinotel Gospoja u Hrvatskoj. Svoje turističke potencijale predstavila je i općina Dobrinj u koju pripada i naselje Šilo te još sedam naselja na otoku Krku.













VIŠE NA TEMU:
KOTLIĆ
POŽEŠKA KRONIKA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI