NASLOVNAPOLITIKA
Je li ovo početak kraja požeškog srama?!

FOTO: 034 portal

Je li ovo početak kraja požeškog srama?!

17.1.2021. 23:24 | Ante Mandarić PREGLEDA: 11575

Kolumna Ante Mandarića - ANTE PORTAS VERITAS

Prođe nam sveta nedjelja, radi epidemiološke situacije većina vas nije bila na misi pa mi dopustite da ja održim naknadno propovijed za ovu nedjelju u narednom članku. Možete čitati i saznati neko mišljenje i činjenice koje niste znali o Gradu Požegi , Puljašiću, Pilonu, Neferoviću, Vitezu, Tamari, Svjetličiću i drugima. Uzmite kavu, pivu ili čašu graševine i pročitajte ovo u miru.

Odmah da vam kažem, niti sam sudac, niti državni tužitelj, ovo što sad čitate je moje osobno mišljenje zaključeno iz jako dobrih, dubokih i provjerenih izvora koje imam, a zaključci su po mom zdravom razumu. Ako se ne slažete, ne morate. Niti to tražim, ali bio bih sretan kada bi razmislili.


Počinjemo. Prije četiri godine, tadašnji gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović, kako je svima poznato, fizički je nasrnuo ili kako narod kaže, izbubao našeg bivšeg novinara i mog kuma Mladena Mirkovića. To su neoborive činjenice. Za taj slučaj čeka se pravomoćna presuda unatoč masovnog pokušaja lažnih iskaza pred sudom, no to nije problem. Problem je što se u danima nakon toga, kad je tadašnji gradonačelnik Neferović šetao gradom, od ljudi u Požegi dobivao aplauze, čestitali su mu za njegov „herojski“ čin. Nevjerojatna sramota, nevjerojatno ponašanje, a to je u biti problem našeg društva. Gradonačelnik Neferović istuče novinara 034 portala na dužnosti u Gradskoj kući, a veliki dio građana mu čestita i aplaudira! Bog nas sačuvao skrivene sotone. Opasnija je nego đav'o koji se i pokazuje kao đav'o.

Što hoću reći, što narod, pogotovo u Požegi zaboravlja je, da nije novinara i medija, mi bi imali zadnje otkriće DORH-a i drugih institucija o nekoj aferi iz 1996. ili tko zna koje godine. Ajmo staviti ruku na srce, skoro sve, ali baš sve afere otkrili su mediji i novinari. U prvom redu, za Slavoniju Drago Hedl.

Budimo iskreni, 034portal, za vrijeme Maria Nakića, a i za moje vrijeme, jedini je koliko toliko slobodni medij u Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Požegi. Za zahvalu su nas političari, građani i institucije terorizirali, tukli i Bog zna što sve ne. Grad Požega daje ugovore o medijskom praćenju medijima koji ne samo da nisu u Gradu Požegi, već se nalaze i u drugim županijama ili Zagrebu. Uz tu činjenicu, moramo reći kako nama nisu dali ugovor, ponekad koju kunu, kao prosjaku, ali tako je kako je i neka im bude na dušu.

Želim samo da i vi dragi čitatelji zaključite i potvrdite da nije novinara i slobodnih medija, kao što je već rečeno, DORH bi rekao kako je 1996. zadnji put do danas otkrio neku ozbiljnu aferu. Samo razmislite.

Aktualne afere

'Ajmo sad na aktualne afere. Počet ćemo s Vitezom. Snimit nekoga, možda je od početka proračunato, s namjerom da će mu ta snimka MOŽDA trebati za eventualnu kandidaturu na Lokalnim ili nekim drugim izborima, a možda i za obranu. Svi zaboravljaju da je on kao direktor mogao reći NEĆU raditi nezakonite radnje, ali nekoga snimati… Imam pravo pitati s kojom namjerom je ta snimka nastala?

Vitez hoda okolo, od emisije do emisije, kao da je u kampanji za neko političko mjesto, ali kaže ne, ne, ne, valjda se neću, možda kandidirati ili ipak možda hoću. Imam simpatije prema onima koji čine dobro za društvo, tako i prema Vitezu, ali čovječe, nemoj nas praviti budalama. Hoćeš se kandidirati ili ne? Da možemo napraviti procjenu tvojih izjava. Govoriš li ih kao kandidat za nešto ili daješ izjave kao žrtva? Velika je to razlika i narod zaslužuje da to zna.

Usput da spomenem i Svjetličića. Nacionalni mediji prodaju ga kao moćnog čelnika i ključnu osobu u HDZ-u, koja se vrti u svakoj aferi, a povod toga je bio da ga je policija zaustavila(?) na Trgu Svetog Trojstva kako s 0,89 sjedi u autu, ne vozeći, prema njegovim tvrdnjama. Od tada je na svim nacionalnim medijima njegova slika pod rubrikom Politika i kriminal. Primjer zla i pokvarenog čovjeka?!

Istina je. Radi u Gradu Požegi kao Tehničar za održavanje i dostavljač, predsjednik je Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije, pod sobom ima tko zna koliko, vjerujem ne previše članova, ima siću od plaće, u rangu spremačice (ne obezvrijeđujem taj posao), i kao svi u gradu, znaju da ga nitko ne šljivi od ove vodeće garniture.

No, ipak, o njemu postoji, do sada 95 članaka. O tom strašnom i kriminalnom činu da je sjedio u autu na Trgu (nije vozio) s 0,89 promila. U Požegi se može reći kako 30 posto muške populacije to ima za doručak, a kamoli noću oko pol 3. Moram priznati da nije baš pravi kad u to doba ima samo toliko u krvi, ali o tom po tom.

Zanimljivo je kako je došlo do te kontrole. Sjetite se našeg članka „Požeška sačekuša... Danas on, sutra vi?„ može se i vama dogoditi, samo ako stanete nekome na rep. PAZITE, to se u Požegi može naručiti za 200-300 kuna, u Zagrebu su cijene ipak malo veće, pa idu i preko 2000kn, ali eto mi smo ipak u Požegi. Tako da ako vam komšija ili neki radni kolega stane na rep, znate za koju cijenu i kod kojih uniformi to možete naručiti, krenite.

Puljašić, Pilon...

Puljašić i Pilon za kraj. Pilona osobno ne poznajem osim što sam ga dva puta kratko susreo i 2-3 puta telefonirao. Čovjek ima obitelj i djecu. Bori se za njih. To znam, a sve ostale su priče koje čujem svaki dan 10 puta. Ja još nisam vidio taj dokaz koji potvrđuje epitete s kojima se barata kad se kaže ime Pilon. Ipak, možda će ga netko konačno iznijeti, najvjerojatnije kratko prije izbora, pa sami zaključite zbog čega se taj „dokaz“ toliko čuva, ok?!

Puljašić je druga stvar. Njega znam bolje i imam svoje mišljenje o njemu. Imam životno iskustvo da bih ga mogao pet puta nadmašiti, on to vidi naravno drugačije. Puljašić misli kako sam ja možda glup i kako je on najjači, najpametniji i najljepši.

Uz svu njegovu prepotenciju, upoznao sam ga kao čovjeka koji svom svojom DUŠOM, srcem i mozgom voli ovaj grad, Požegu. Moje životno iskustvom ponovno govori i siguran sam da ako je on uopće nešto napravio pogrešno, to nije radio za svoju korist nego da se nešto napravi za grad.

Izložio se opasnosti u aferi Dvorana da ga povlače za nos i prozivaju ga kao kriminalca, a on je sve napravio za korist Grada Požege, barem ja tako mislim. Ma čak mi je i glavni urednik SBplusa, Jerko Zovak jednom rekao kako mu je Tamara Puač pričala da i ona misli da Puljašić nije lapio ni kunu, nego da je to bilo sve za korist Gradu, no ipak MU SUDE! Tako je to brate u našoj banana državi.

Sad u novoj aferi nisam na tim snimkama čuo ništa osobito osim da je lobirao i borio se za poduzetnike koji su iz našeg grada ili kraja. Da budem iskren, svatko bi trebao biti ponosan da se njihov gradonačelnik bori za domaće poduzetnike jer oni ovdje plaćaju određene doprinose i zapošljavaju ljude svom gradu. U Njemačkoj postoji čak Zakon o tome da projekti do određene svote novca , npr. konkretno u Frankfurtu, moraš davati lokalnim poduzetnicima, no u Hrvatskoj, koja je članica Europske unije baš kao i Njemačka to nije tako. Možda s pravom. Mislim, gdje je Njemačka, a gdje smo mi? Zašto bi se mi trebali ugledat na njih?

Zaključno

Vrijeme će pokazati i možda otkriti tko je u pozadini kakve igre igrao. U svakom slučaju, za Grad Požegu nije samo Puljašić i Pilon nanio štetu kako se to sada želi prodati nego sveukupna situacija s Tomaševićem, Neferovićem i ostalima da ih ne nabrajam, doveli su Grad Požegu u to svjetlo u kojemu nas cijela Hrvatska danas gleda. Vjerujem da Grad Požega i Požeština zaslužuje, ali i može bolje.

Ante Mandarić
Glavni urednik 034 portala

Tagovi: ANTE PORTAS VERITAS, kolumna, ante mandarić, josip vitez, Darko Puljašić, Mario Pilon, Vedran Neferović, Požega, Ivan Svjetličić

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

PSŽ: Na posljednjem testiranju obrađeno je 183 uzorka, od kojih su 2 pozitivna

.

VELIKA PREVARA U SLAVONIJI: Sklapali lažne ugovore, evo detalja...

.

Kućni testovi na koronu uskoro i u dućanima, poznata i cijena

.

Korizmena duhovna obnova za redovnice u Požegi

.

Nakon jutranje magle i mraza, sunčano

.

U Požegi je upravo po uzoru na druge gradove započeo party na otvorenom

.

KRŠ I LOM: Prometna nesreća u Požegi, vozače odvezla Hitna pomoć

.

PO UZORU NA DRUGE GRADOVE: U Požegi večeras party na otvorenom

.

Jeste li znali da je Požega u 16. stoljeću imala više slastičarnica nego danas?

.

U međunarodnom projektu ,, Kraljice i kraljevi drame“ sudjeluje i dramska skupina čaglinske škole

.

Subotnja šetnja Požegom, 06.03.2021.

.

Nacionalni stožer CZ objavio nove podatke za Hrvatsku

.

Vjeroučiteljica pitala djecu bi li radije sjedili kraj Srbina, Roma ili geja

.

Bez preklapanja tijesta: Recept za mekane kroasane koji se pripremaju brže od klasičnih

.

Naziru se vizure lipičkog Spomen parka Domovinskog rata

.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 58 slučajeva zaraze korona virusom

.

Poznati epidemiolog: Samo u ovoj situaciji sigurno je skinuti masku u društvu

.

Za predsjednika Gradske organizacije Narodne stranke – reformisti u Požegi, izabran je Predrag Livak

.

Danas pretežno sunčano s najvišom dnevnom temperaturom između 3 do 8 °C

.

ODLIČNE VIJESTI: Njemačka je Požeško-slavonsku županiju proglasila sigurnom za putovanje

.

Apel vatrogasaca za prestanak spaljivanja korova i poljoprivrednog otpada

.

Muškarci u Hrvatskoj su najdeblji u Europi, u kolačima djeca uživaju svaki drugi dan

.

U posljednja 24 sata u HR je zabilježeno 590 novih slučajeva zaraze korona virusom

.

Hladna fronta nadomak Hrvatske, stižu zahladnjenje i snijeg

.

KOLUMNA Kristine Čuljak: Film koji je na internetu zapalio žene, a muškarci ga potajno gledaju i plaču

.

Susret biskupa Škvorčevića i predsjednika Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana u Rimu

.

Slasna ideja! Hrskava heljda koja se dodaje salatama, ali i desertima

.

Uskoro započinju infrastrukturalni radovi na uređenju groblja u Vetovu

.

Predsjednik Milanović razgovarao s članovima Koordinacije županijskih savjeta mladih

FOTONALAZ

Bira se Europsko stablo godine – podržite „Najstariju Medulinku“ koja predstavlja Hrvatsku