NASLOVNASPORT
Powerlifting klub Body art Požega ima pet državnih prvaka u bench pressu

FOTO: R.M.

Powerlifting klub Body art Požega ima pet državnih prvaka u bench pressu

11.3.2019. 08:15 | M.B. IZVOR: R.M. PREGLEDA: 1626

Državno prvenstvo u powerliftingu i bench press-u u Pitomači održano je proteklog vikenda. Organizatori Hrvatski powerlifting savez i domaći klub Maksimum odradili su izuzetan posao i ovo je bilo najorganiziranije natjecanje do sada. Ukupan broj natjecatelja bio je 117, što je malo manje nego prošle godine, ali to je bilo očekivano jer je prošlo samo tri mjeseca od zadnjeg državnog. Savez je odlučio od ove godine državno organizirati u 3. mjesecu (ne kao do sada u 12.) kako bi se prilagodili međunarodnom natjecateljskom rasporedu.

Powerlifting klub Body Art ove godine je imao petero natjecatelja. Nažalost, ozljede i viroze su ih malo brojčano prorijedile, ali je zato rezultat odličan. Pet natjecatelja, pet državnih prvaka u bench pressu!

Krenimo prvo od Patricije Januš koja se godinu dana nakon ozljede vratila natjecanjima. Budući da oporavak još traje, odlučeno je da ne izlazi na powerlifting (tri discipline), već se koncentrira samo na nedjelju i bench press. Odluka je bila dobra i rezultirala je prvim mjestom u kategoriji i drugim u apsolutnoj kategoriji (sve žene open) s podignutih 65 kg.
Davor Januš osvojio je prvo mjesto s podignutih 115 kg u kategoriji Masters II invalid, ali mogao je to biti i veći rezultat, samo da je koncentriranije pratio komande sudca, pa mu nije priznat uspješan pokušaj na 125 kg.

Antonio Miletić je odradio težak vikend jer se natjecao u powerliftingu i bench press-u. U powerliftingu je osvojio drugo mjesto u kategoriji i druga mjesta u svakoj od disciplina. Nedjelja je ipak donijela zlato u bench press-u.

Dario Marković ove godine puni 40 godina, tako da mu je ovo bio prvi nastup u Masters kategoriji. S podignutih 160 kg osvojio je svoje prvo Masters zlato u kategoriji.

Marko Milinović se našao u situaciji da samo tri mjeseca nakon osvajanja brani svoju titulu državnog prvaka. I to je odradio odlično. Podignutih 182,5 kg potvrđuje njegov stalni napredak. Osim zlata u kategoriji, osvojio je i treće mjesto u apsolutnom poretku muškarci open."Kao trenera, raduje me povratak natjecanjima Patricije, ali i ozbiljan pristup naših natjecatelja što je rezultiralo odličnim rezultatima. Nadam se da će nas na natjecanju u 6 mjesecu biti više, jer se još nekoliko natjecatelja sprema za svoje prvo natjecanje. Nakon napornog vikenda, slijedi kratki odmor, a zatim nove pripreme za natjecanje u 6 mjesecu", rekao je Robert Međugorac, trener PLK Body Art.

Tagovi: sport, bench press, požega, državni prvaci