NASLOVNADRUŠTVO
Potpisan Ugovor kojim se nastavlja uspješna suradnja HŽ Putničkog prijevoza i Požeško-slavonske županije za „studentski vlak“

FOTO: pszupanija.hr

Potpisan Ugovor kojim se nastavlja uspješna suradnja HŽ Putničkog prijevoza i Požeško-slavonske županije za „studentski vlak“

23.9.2019. 14:30 | pszupanija.hr IZVOR: pszupanija.hr PREGLEDA: 1404

U prostoru Požeško-slavonske županije održano je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije koji putuju na relaciji Požega-Zagreb GK-Požega vlakovima 1740/1741 (studentski vlak). Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisao je ugovor s predsjednikom Uprave HŽ putničkog prijevoza Željkom Ukićem te su potpisivanju također prisustvovali član uprave HŽ putničkog prijevoza Damir Rubčić, direktorica prodaje i marketinga Snježana Malinović, zamjenik župana Željko Jakopović i pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Damir Jakoubek. „Nakon uspješno provedenog projekta prošle godine, našim studentima i učenicima, ali i ljudima koji rade u Zagrebu, omogućili smo besplatan prijevoz vlakom. Dobili smo pozitivne rezultate od naših stanovnika koji su prošle godine putovali pomoću sufinanciranja, što im je uvelike pomoglo smanjiti troškove studiranja i života izvan naše županije. Svima nam je poznato da ljudi koji se školuju izvan županije, ponekad budu opterećeni velikom cijenom prijevozne karte što dovodi do toga da se sve manje studenata vraća u svoj rodni kraj. Nismo imali pokazatelje niti broj studenata koji će koristiti besplatnu kartu, ali nakon godinu dana znamo da je projekt uspješan te je ostvareno preko 7 tisuća prijevoza na relaciji Požega-Zagreb i prijavljeno je oko 350 studenata koji koriste tu liniju.

Županija sufinancira 50% cijene karte, ostalih 50% sufinanciraju Hrvatske željeznice kojima se želim zahvaliti na otvorenosti i dobroj komunikaciji koja je rezultirala u veliku korist svim studentima, a samim time smo produžili našu suradnju. Suradnja između Požeško-slavonske županije i Hrvatskih željeznica neće ostati na ovome, već ćemo nastojati omogućiti studentima koji studiraju u Osijeku istu mogućnost besplatnog prijevoza, naravno kroz daljnje dogovore sa HŽ infrastrukturom, jer je željeznica do Osijeka trenutno izvan funkcije. Ovo će postati tradicija koja će se nastaviti i idućih studentskih godina, za bolju budućnost i život naših studenata te da se nakon svih studija i skupljenog znanja, na posljetku vrate u svoj rodni kraj i iskoriste to znanje u razvoju gospodarstva naše županije." – rekao je župan Alojz Tomašević.„Potpis današnjeg ugovora je nastavak uspješne prošlogodišnje suradnje, možemo također reći da je taj projekt uveden nakon 10 godina nepostojanja izravne linije za Požegu iz Zagreba. Iz Hrvatskih željeznica možemo izraziti veliko zadovoljstvo zbog uspješnog projekta te zahvaliti županu Alojzu Tomaševiću koji je ustrajao u ostvarenju te linije, kao i nove linije prema Osijek za koju će vjerujemo biti pronađen model za provedbu.  Ovaj projekt je od velike važnosti također jer se među mladim ljudima potiče korištenje željezničkog prijevoza koji je godinama bio zanemaren. Također koracima ovog projekta, odlukom Vlade Republike Hrvatske, svi učenicima srednjih škola koji koriste subvencionirani prijevoz, HŽ putnički prijevoz će im omogućiti da tijekom cijele školske godine mogu neograničeno s pametnom karticom putovati po svim linijama u Republici Hrvatskoj.“ – rekao je predsjednik Uprave HŽPP Željko Ukić.

Na temelju Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije redovni studenti i učenici srednjih škola od 4. listopada 2018. prevoze se besplatno vlakovima 1740/1741 na relaciji Požega – Zagreb  – Požega. Novi Ugovor potpisan je na razdoblje od 4. listopada 2019. do 7. lipnja 2020. godine. Pravo na prijevoz vlakovima 1740/1741 ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Zagrebu i učenici srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola. Besplatan prijevoz omogućen je redovnim studentima i učenicima srednjih škola čije je polazište ili odredište na području Županije.

Prijevoz redovnih studenata i učenika srednjih škola Požeško-slavonska županija sufinancira u iznosu od 50%, a HŽPP na putovanje odobrava 50% popusta, čime učenici i redovni studenti ostvaruju besplatan prijevoz. Na temelju potvrde/popisa Županije o prebivalištu i redovnom upisu škole/studija, učenici i studenti trebaju na blagajnama HŽPP-a izraditi pametnu karticu HŽPP-a uz pripadajući profil PSŽ (cijena izrade profila 50 kn + fotografija). Karte se prodaju u kolodvorima Požega, Velika, Pleternica i Pakrac.

Vozni red vlakova 1740/1741

Vlak br. 1740 prometuje na relaciji Požega (18.36)- Zagreb GK (21.47) nedjeljom od 6. listopada 2019.

Vlak br. 1741 prometuje na relaciji Zagreb GK (16.34) - Požega (19.59) petkom od 4. listopada 2019.

Dokumenti potrebni za prijavu za studente i učenike su:

Kopija osobne iskaznicePotvrda o redovnom školovanju (studenti)/potvrda o školovanju (učenici)Na temelju dokumenata Požeško – slavonska županija izdat će potvrdu korisniku, a temeljem koje će korisnik izraditi pametnu karticu HŽPP-a (na blagajni Željezničkog kolodvora Požega). Cijena izrade pametne kartice je 50kn + fotografija 3 x 3,5cm.

Prijaviti se može u Požeško – slavonskoj županiji, Županijska 7, 34 000 Požega, potrebno se javiti u pisarnicu – Ljuban Čolić, 099/4628-274.

(IZVOR: pszupanija.hr )Tagovi: županija, požega, vlak

48 SATI NA 034PORTALU

.

Užas u Slavonskom Brodu: Maloljetnik propucan kroz nogu na raskrižju, policija uhitila 65-godišnjaka

.

6. Etno susreti Požeštine na prostoru Turističkog naselja Schon Blick u Vetovu

.

Poslušajte bećarac o štrajku u školama kojeg su osmislili i otpjevali Kempfovci

.

Svinjsko meso poskupjelo za čak 69,3 %

.

Hrabra mama Ana Mari (38) želi živjeti, a mi joj možemo pomoći!

.

FOTO: 11. Sajam Slavonski Banovac u Pakracu, 19.10.2019.

.

Na Sportsko- rekreacijskom centru održan 23. Malonogometni turnir „bojnik Tihomir Klobučar“

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

PRODAJEM KANTE ZA MAST I INOX POSUDE ZA MED

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Judo klub ʺJIGOROʺ odličan na turniru u Velikoj Gorici

.

Koncert Slobodana Vasića u Platinumu u Požegi

.

Veleučilište u Požegi pokrenulo Erasmus KA2 projekt za osobe sa posebnim potrebama

.

Sunčano i toplo, ali i razmjerno vjetrovito

.

PROMETNA U VELIKOJ: Automobilom skoro uletio u obiteljsku kuću, odvezla ga Hitna pomoć

.

PROMETNA NESREĆA U POŽEGI: Jednu osobu odvezla Hitna, auto završio na nogostupu

.

Forum žena SDP-a Požega dao podršku žrtvama nasilja i prosvjedu „Pravda za djevojčice“

.

Subotnja šetnja Požegom 19.10.2019.

.

Matej Skuzin: ʺNetko nam na biciklističkoj stazi na Šicani podmeće zamke kako bi se ozlijedili!ʺ

.

Ovaj ljepotan je kod Ivandola pobjegao vlasniku, zove se Ben- jeste li ga vidjeli?

.

Goal Ballom obilježili Dan bijelog štapa u Katoličkoj osnovnoj školi

.

Na požeškom zavodu za zapošljavanje u rujnu je evidentirana 2.121 nezaposlena osoba

.

Hrvatica Zorka najtraženija je top-kriminalka

.

ʺJe li Matej Mitrović jedan od najpodcjenjenijih hrvatskih igrača?ʺ

.

Pretežno sunčano, i dalje iznadprosječno toplo

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste