NASLOVNADRUŠTVO
Pogledajte zašto se sve više ljudi odlučuje za kavu u kapsulama

FOTO: 034 portal

Pogledajte zašto se sve više ljudi odlučuje za kavu u kapsulama

25.11.2022. 11:16 | Sponzorirani članak PREGLEDA: 1605

Kada su se pojavile šalice za kavu, od samog početka ljudi koji uživaju u ovom napitku imali su potpuno drugačija mišljenja. Ljubitelji tradicionalne pripreme ovog napitka, brojni stručnjaci u ovom području – baristi, tvrdili su da bi se s kapsulama izgubila sama umjetnost kuhanja kave, ali i cijeli zanat. S druge strane, kapsule za kavu su uvelike pojednostavile proces pripreme espressa, cappuccina i svih drugih toplih napitaka za osobe koje nisu upoznate s tradicionalnim načinima pripreme.

S vremenom se pokazalo da je izum kapsula pun pogodak jer su osvojile tržište i sve više ljudi, čak i onih koji su u početku bili protiv njih, odlučuje se za ovakav način pripreme napitaka. Nekoliko je razloga zašto su kapsule osvojile tržište i domove brojnih ljubitelja kave, a mi ćemo navesti one koje korisnici najčešće spominju.

Jednostavnost korištenja


Ono što kapsule za kavu razlikuje od pripreme ovog napitka na tradicionalan način je jednostavnost. Stari, ručni aparati za espresso koji su se mogli naći u svim kućanstvima i poslovnim prostorima zahtijevali su određenu vještinu i pripremu espressa u nekoliko koraka. Prvo je trebalo samljeti zrna do prave granulacije, zatim ih utisnuti u filter i tek onda pustiti da se kava skuha. S druge strane, za automate koji sami melju grah, tvrdilo se da im je najveći problem to što su zrna u stroju uvijek izložena toplini, što utječe na njihovu kvalitetu i svježinu.

Kapsule kave čuvaju svježinu

Kad smo već spomenuli svježinu, valja istaknuti da su kapsule kave jedina garancija da će kava u njima biti svježa u svakom trenutku. Svatko tko je malo dublje proučio ovu temu zna da su najveći neprijatelji svježine kave zrak, toplina i sunčeva svjetlost. Pod utjecajem ova tri elementa, kava zapravo mijenja okus, oksidira i može postati užegla.

Kapsule kave su hermetički zatvorene i zrak ne može prodrijeti u njih, što može pokvariti okus pripremljenog napitka. Osim toga, obojeni su i svjetlost ne može proći kroz njih. Još jedna stvar u prilog kapsulama je to što se čuvaju odvojeno od aparata i nisu izložene toplini koju emitira bojler.

Okus je uvijek isti

Osim što jamče svježinu, kapsule kave jamče da će vaš omiljen napitak uvijek imati isti okus. Oni koji znaju kako pripremiti savršenu šalicu cappuccina ili espressa znaju da je za to potrebno samljeti zrna do određene granulacije, dodati točnu količinu mlijeka i pjene, kako bi kava uvijek imala isti okus. Kod kuće je malo teže, jer nismo svi tu vještinu naučili od majstora. Upravo zato kapsule kave omogućuju da uvijek popijemo savršen napitak jer sadrže točno odmjerenu količinu kave, granulacije i količine mlijeka. 

 Bez zamornog čišćenja 

 Strojevi koji koriste kapsule za kavu puno su jednostavniji za održavanje od tradicionalnih. Sve što je potrebno je napuniti spremnik vodom, a kapsulu nakon pripreme napitka baciti u smeće. Nema procesa izbacivanja kolačića, pranja filtera, pražnjenja spremnika za otpadnu vodu, pa nas to oslobađa dodatnog posla.  

Sve su to razlozi, odnosno jednostavnost pripreme, održavanje aparata, jamstvo svježine i okusa, zbog kojih se mnogi odlučuju za kupnju aparata koji koristi kavu na kapsule. 





Tagovi: kava, kapsule, prednost

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Ovo smo očekivali kad smo Glaviću glas darivali

.

Mještani Ul. Sv. Vinka Paulskog: ”Ogorčeni smo! Živimo u uvjetima koji nisu dostojni čovjeka u 21. stoljeću!”

.

UPRAVO: U prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe

.

Ginekolog Domagoj Dokozić ponovno odnio titulu ʺNajdoktoraʺ

.

ODLIČNA PRILIKA: Orljava prodaje košulje u pola cijene

.

Majka zapustila četvero djece, potajno ih je hranila susjeda

.

U nedjelju snijeg stiže i u nizine...

.

Što smo najviše ʼguglaliʼ u 2022.? U vrhu ʺUkrajinaʺ, ʺGospodin savršeniʺ i ʺMatej Perišʺ

.

Jedinstveni advent u Zlatnoj Slavoniji: Paljenjem 200 tisuća lampica otvorena Ninina čarobna Shhhuma

.

RASPRAVA U SABORU: Za neke nema rada nedjeljom, a i radni tjedan bi mogao biti kraći?

.

U Poljoprivredno-prehrambenoj školi obilježen Međunarodni dan planina

.

Požežanin (36) kupio mobitel pa shvatio da se radi o kopiji

.

66-godišnjakinji ukraden bakreni kotao, policija traga za počiniteljem

.

Poskupljuje dopunsko zdravstveno osiguranje

.

Fotografija požeškog sporta na Međunarodnoj izložbi sportske fotografije ʺOdlučujući trenutak 2022.ʺ u Rijeci

.

PSŽ: Na posljednjem testiranju obrađeno je 18 uzoraka, od kojih su 4 pozitivna

.

Nova pravila na maturi: Imaš pametni sat? Ostaješ bez svih ispita. Nacrtao si cvjetić? Ostaješ bez jednog

.

POLICIJA UPOZORAVA: Budite oprezni s božićnim dekoracijama

.

Zbog svijeće na adventskom vijencu došlo do požara obiteljske kuće u Slavoniji

.

NESVAKIDAŠNJI PRIZORI: Vatrogasci objavili fotografije s mjesta pada MiG-a

.

Netko iz Slavonije od sinoć je bogatiji za 400.000 kuna!

.

Natopljen rumom: Recept za blagdanski kolač koji ćete trebati već sada početi pripremati

.

HEP ZA DANAS NAJAVIO RADOVE: Evo tko će i kada ostati bez struje

.

Danas oblačno uz mjestimičnu kišu

.

PRIKUPLJEN JE NOVAC: Martina Šimić odlazi na liječenje u Ameriku

.

Muzej 98. rođendan proslavio sa časnama Milosrdnicama koje slave 160 godina boravka u Požegi

.

TZ GRADA PAKRACA: Sutra turistički obilazak grada s Djedom Božićnjakom

.

Slastičarstvo svjetske razine u Požegu donosi najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović

.

SOS ZA POŽEŠKI TRG 5: Mućke i urbanističke podvale ne prolaze. Parkiranju i prometovanju nije mjesto na Trgu sv.Trojstva

.

Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan njegova zaštitnika sv. Nikole

.

Proslava sv. Nikole u Pleternici

.

Biskup Škvorčević na blagdan sv. Nikole s djecom u razvojnim poteškoćama

.

Besplatna škola klizanja održat će se od 5. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023.

.

ČVARCI KAO ZLATO: Cijene čvaraka idu i do 410 kuna po kilogramu

.

„Manje oružja-manje tragedija“: Anonimni građanin dobrovoljno predao pištolj

.

Izlet za preminule članove HPD-a Sokolovac Požega

.

Maja Žebčević Matić imenovana u Hrvatsko muzejsko vijeće

.

Kuglač Novih nada Darko Zovko plasirao se na završnicu pojedinačnog Državnog prvenstva u kuglanju

.

Uz tjesteninu ili pire: Recept za savršeno meku svinjetinu u umaku od gljiva

.

Tijekom posljednja 24 sata u PSŽ 8 novooboljelih osoba od koronavirusa

.

Danas maglovito, povremeno sa slabom kišom

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Pogledajte kako izgleda sudar jelena na Papuku!