NASLOVNADRUŠTVO

Pogledajte recept za fine kremšnite bez grama jaja, mlijeka i maslaca

15.10.2021. 09:22 | zadovoljna.dnevnik.hr IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr PREGLEDA: 3136

Jedan od ovogodišnjih kandidata u vatrenoj kuhinji MasterChefaMatei Negovetić, koji je poznat po tome što nije u emisiji htio pripremati hranu životinjskog podrijetla, podijelio je s nama recept za kremšnite koje će s guštom pojesti vegani, ali i svi ostali. Još odličnih recepata i kulinarskih trikova kandidata koji su ostali u showu potražite u MasterChefu, koji možete gledati od ponedjeljka do četvrtka u 21.20 na Novoj TV.

Ako tražite još "veganskih ideja" Matei je na svojem blogu Plant Based Full of Taste demonstrirao kako napraviti veganske kremšnite od sastojaka biljnog porijekla poput kokosove kreme, šećera, kurkume, ali i aquafabe – tekućine u kojoj se kuhao slanutak.

Sastojci za 12 kremšnita:


2 paketa lisnatog tijesta 
1 l biljnog napitka od soje
500 ml biljnog šlaga
250 g šećera 
200 ml kokosove kreme 
110 g gustina 
50 ml aquafabe
sok pola limuna 
½ čajne žlličice kurkume 
šećer u prahu

Priprema:

1. U posudi pomiješajte 500 ml biljnog napitka od soje, gustin, 200 grama šećera, kokosovu kremu, sok od pola limuna i kurkumu. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

2. U drugi veći lonac stavite na laganu vatru grijati preostalih 500 ml biljnog napitka od soje. Kad se tekućina zagrije, polako počnite ulijevati pripremljenu smjesu i miješati pjenjačom. Kad ste ulili cijelu smjesu, grijte je na laganoj vatri uz stalno miješanje. 

3. Nakon 10 minuta, primijetit ćete da se krema zgusnula. Prebacite kremu u posudu i stavite je hladiti u hladnjak. Kremu povremeno promiješajte kako bi se brže ohladila i kako se ne bi stvarale grudice.

3. Lisnato tijesto odmotajte, ispikajte vilicom cijelom površinom da se ne napuhne tijekom termičke obrade i pecite u pećnici oko 15-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ako možete pecite ih odjednom, a ako ne, pecite jedno po jedno.

4. U čistu posudu stavite aquafabu i miksajte je ručnim mikserom dok ne dobijete strukturu „snijega od bjelanjaka“. Tijekom miksanja, dodajte 50 grama šećera žlicu po žlicu kako bi dobili što sličniju strukturu „snijegu“. Taj snijeg kuhačom ili žlicom umiješajte u kremu koja se ohladila i vratite ju natrag u hladnjak.

5. Jednom lisnatom tijestu odrežite rubove kako bi stalo u protvan u kojem će biti kremšnite. Drugo lisnato tijesto narežite na 12 kvadrata i njih ćete poslagati na vrh kreme.

6. Istucite biljni šlag u posudi ručnim mikserom. Ako u kremi postoje grudice, protisnite kremu kroz cjedilo kako ne bi imala grudice. U protvan na dno stavite lisnato tijesto (cijelo), zatim nalijte kremu koja se stisnula, te na nju izlijte istučeni šlag i gore poslažite kvadrate od lisnatog tijesta.

7. Držite u hladnjaku minimalno tri do četiri sata kako bi se cijeli kolač stisnuo. Prilikom posluživanja, režite između kvadrata lisnatog tijesta i pospite šećerom u prahu. Dobar tek! 

(IZVOR: www.zadovoljna.dnevnik.hr)

 





Tagovi: recept, kolač,krempita, brzi kolač, slatko

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Danas oblačno uz kišu i susnježicu

.

PROMETNA U PLETERNICI: Automobilom se zabio u ogradu

.

Među 15 kandidata za Vino 2021.godine je i Mihaljeva graševina ʺMačovo brdoʺ

.

Prisjećamo se kako je Požeština izgledala u nezapamćenoj snježnoj oluji prije devet godina

.

Danas ŽKK Plamen Požega protiv Badela 1862 (Skoplje) igra susret 9. kola WABA lige

.

Teta Violeta donirala higijenske uloške učenicama u požeškom Đačkom domu

.

Realiziran novi izdavački projekt Povijesnoga društva Požega

.

Mladić zapalio auto djevojci iz osvete. Nije mu se javljala na mobitel...

.

OBAVIJEST: Cesta DC51 između Požege i Eminovaca od sutra privremeno zatvorena za promet

.

Muškarac jurio u Slavoniji po autocesti brzinom od 239 km/h pa dobio veliku novčanu kaznu

.

MUP OBJAVIO PODATKE: Evo tko najviše traži hrvatsku putovnicu

.

Poznati brend nakita Lykke će sredstva od prodaje slavonskog medaljona donirati požeškoj udruzi ʺMali princʺ

.

Stiže promjena vremena. Hoćemo li ove godine imati bijeli Božić?

.

POLICIJA UPOZORAVA: Nova prijevara širi se popularnom aplikacijom ʺWhatsAppʺ

.

U Požegi mnogobrojni građani čekaju u redovima za cijepljenje

.

21-godišnjak i 22- godišnjak osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droge

.

Ma kakvi maslac i ulje: Trik s majonezom za najhrskaviji topli sendvič

.

Tijekom posljednja 24 sata u PSŽ 66 novozaraženih osoba

.

Danas pretežno sunčano i hladno

.

ANKETA: Uskoro stiže cjepivo, hoćete li cijepiti svoju djecu?

.

Evo tko su velikodušni poslodavci Hrvatskoj, najveća božićnica čak 10.700 kn

.

Najmlađi Lipičani sa Svetim Nikolom okitili gradsko božićno drvce

.

Recept za pripremu cijelog pileta na ražnjićima

.

Interaktivna integracija- projekt kojem je cilj integracija i senzibilizacija slijepih i slabovidnih učenika te učenika s problemima u ponašanju

.

Međunarodna škola Malac Genijalac u Požegi

.

Stolnotenisači Požege pobijedili Pulu u gostima u 6. kolu HEP Superlige

.

Nakon gotovo dva mjeseca od danas su na benzinskim pumpama niže cijene goriva

.

Gradski muzej Požega dobio vrijednu ostavštinu Matka Peića

.

Završena prva faza postupka prijave za energetsku obnovu kuća, pripremljeno 8.852 prijava

.

Proslava blagdana sv. Nikole u Pleternici

.

U požeškoj Gimnaziji održano predavanje za učenike o životu i djelu hrvatsko-francuskog generala

.

U organizaciji Udruge geodeta Požeško-slavonske županije održana stručna predavanja

.

Voda u nekoliko požeških ulica danima nije pitka

.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 336 slučajeva zaraze korona virusom, 23 osobe hospitalizirane

.

Narušavanje javnog reda i mira u Lipiku i Požegi

FOTONALAZ

ZIMA JE STIGLA: Papuk se probudio pod snježnim pokrivačem