NASLOVNAPOLITIKA

25.3.2018. 21:13 | Ante Mandarić PREGLEDA: 7933

Vjerujem da su naš članak o uzbuni u Pleternici zbog pojave bugarske ćirilice u školi pročitali mnogi (skoro 16.000), a sad slijedi drugi dio članka koji će otkriti tajne planove naših vođa.

Ovdje želim naglasiti da je ovo malo sarkastičan članak koji se u ni u kojem slučaju nije namjerio na Pleternicu, samo na neke istaknute i možda zalutale Pleterničane.

U Pleternici se izgrađuju mnogi projekti, što je za svaku pohvalu, ulaganja su ogromna, a samohvala tih projekata je još ogromnija. Mislim da bi jedna građevinska tvrtka koju neću imenovati mogla Gradskim vlastima u Pleternici podignuti spomenik, s obzirom na to koliko su poslova "povukli" upravo za nju.

Tko zna, možda će se i to dogoditi i uskoro ćemo kao novi projekt plaćen fondovima EU moći vidjeti podizanje spomenika na Trgu Šokadije za Franju, Antoniju i Domagoja pod nazivom Spomenik svetoj pleterničkoj obitelji i to samo za nekoliko milijuna kuna.

No, hajmo sad na malo ozbiljnije teme (oni će ono tako i tako napraviti), epilog "Drugi dio Bugarske ćirilice" ide dalje. Hrvoje Galić za kojeg nije potrebno da naglasim, ali ipak hoću, kako je hrvatski branitelj i vođa oporbe u Pleternici, no našao se u problemima zbog te bugarske ćirilice.

Uzbuđena je gradska vlast, roditelji, mediji, nadređeni organi kao županija pa čak i ministarstvo.

Gradonačelnica Jozić se osjeća ugroženo i u strahu je za svoju djecu, dogradonačelnik Katić uspoređuje Pleternicu s Vukovarom. Najvjerojatnije misli da je stanje gore u Pleternici sada nego u Vukovaru 91.-95., županije nikad brže nije reagirala i u slučaj odmah uključuje institucije i tako dalje...(zna se za druge slučajeva kad su županiji trebali mjeseci da reagira)!

I sad evo, u petak je u školu došla državna inspekcija da kontrolira Hrvoja Galića i da vidi koji su to propusti ravnatelja koji dovode našu djecu u opasnost dodira s tom zaraznom bugarskom ćirilicom.

Jer to je ooogroman propust ravnatelja i on time dira u rodnu ideologiju nekih ljudi iz Pleternice koji zbog svoje SRBOFOBIJE-ĆIRILIFOBIJE-BUGAROFOBIJE i ne znam još koje fobije kreću u obranu Vukovara, pardon, mislim Pleternice za spas naroda.

Sad znamo da se zato i grade trgovi, uređuju parkovi, sređuju se ceste, kreće se u izgradnju tunela da prosvjednici s Markovog trga iz Zagrebu mogu što brže i komotnije preseliti u Pleternicu sa svojim rodnim prosvjedima, nerado predvođeni našim županom Tomaševićem kao zaštitnikom Istanbulske konvencije u našem kraju, za podršku pleterničkoj čistoj vodi.

Nepoznata tajna je da se jedna tvrtka žrtvuje da s jako niskom cijenom (drukčije se ne može objasniti zašto gotovo svaki posao izvodi isključivo jedna tvrtka) urede pleterničke trgove, parkove, ceste i tako dalje te da se zbog ćirilične afere koja je obuhvatila Pleternicu, ovi desno nastrojeni rodni domoljubi mogu ugodno osjećati i doputovati u Pleternicu.

Istina je da pleternički puk koji se polako iseljava (mislim na one koji još nisu otišli, ali će to vjerojatno uskoro napraviti) ne treba te parkove, trgove i ceste u Irskoj, Njemačkoj, Austriji i tamo im ništa ne znače, a kad dođu ovdje na godišnji odmor, uglavnom borave sa svojim starijim članovima obitelji ili odu u Požegu, Slavonski Brod, logično.

Možemo zaključiti da Vukoplet, mislim Pleternica alias Vukovar, ima svoju strategiju koju smo ovdje uspjeli samo djelomično otkriti. Taj pokret obrane od agresora ćirilice podržava i naša županija koja je tu inspekciju i pozvala!?? Je li to povod za davanje otkaza ravnatelju Hrvoju Galiću??? Vrijeme će pokazati, a njega smo pitali za komentar i evo što nam je rekao.

"Inspekcija je bila jako korektna i radi svoj posao. Naglašavam još jednom da je to nenamjerna greška moje kolegice, a ne kako neki insinuiraju namjerna, to je apsolutna glupost. Radi se samo o još jednom dodatnom zadatku gdje dvije rečenice pišu na bugarskoj ćirilici, nitko ni u jednom trenutku nije bio ugrožen ili u nekoj opasnosti. Što se mene tiče, radim svoj posao sasvim odgovorno i inspekcija nas može posjetiti kad god želi jer će sve biti u najboljem redu", govori Galić.

Na naše pitanje je li se sve ovo događa da bi se uzburkala Galićeva politička uloga, on odgovara:

"Roditelji se imaju pravo žaliti kad smatraju da nešto nije u redu kao i u ovome slučaju. Možda bi bilo prikladnije da su mene ili kolegicu upozorili na taj propust i da se nije digla tolika hajka, no kako je da je, neki sugrađani misle da su u pravu te da ovo sve ima neke veze s politikom, ja u to ne želim ulaziti. No ako je doista u ovo sve upletena politika, jer sam nakon vašeg članka primio mnoge pozive i podršku svojih sugrađana koji su mi se obratili, mislim da su oni koji su ovo servirali samo sebi napravili štetu više nego što su možda mislili da će ju napraviti meni. Naglašavam da ja ništa ne pretpostavljam niti u ovom postupku vidim nešto loše, netko se požalio i naša država je u ovom slučaju nevjerojatno brzo reagirala. Siguran sam da će ustanoviti da je sve u redu što se tiče političke strane, no vrijeme će pokazati".


Tagovi: politika, pleternica, ćirilica, galić, jozić, inspekcija, škola

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

VELIKA: Najduži stol u Hrvata 2019. (FOTO)

.

Na HRT-u će biti prijenos svete mise iz crkve sv. Mihaela Arkanđela iz Stražemana

.

Nogometna utakmica Veterana NK Papuk i Veterana HNS-a u Velikoj povodom 90. godina NK Papuk

.

Održan Sat istine na Sokolovcu

.

Veliki koncert Mate Bulića u Velikoj 24.5.2019. - 2. dio

.

I kod nas stigle kamere kojima ni jedan auto ne može pobjeći

.

(FOTO) Nezaboravni koncert Mate Bulića u Velikoj, 24.5.2019.

.

Lipiku dodijeljeno 4,7 milijuna kuna za razvoj Poduzetničke zone Lipik 2

Trpezarijski stol od punog drveta za 6 osoba

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BOLNICA LIPIK Deveti stručni skup sjećanja na dr. Šretera

.

Danas uživajte u pravom proljetnom danu, temeperatura do 24°C

.

Karavane dolaze, karavane prolaze, a što ću ja birati?!

.

I ove godine respektabilan broj eminentnih predavača sudjeluje na Balneološkom skupu u Lipiku

.

Šest učenica požeške Ekonomske škole na nagradnom putovanju u Strasbourg

.

UŽIVAJTE DOK MOŽETE, VAKULA IMA LOŠE VIJESTI: Ovaj vikend bit će kao oaza lijepog vremena. A onda slijede problemi

.

Povodom Dana škole u Kaptolu ʺpametna pločaʺ kao poklon

.

Lipik sljedeća velika prepreka za Požegu

.

Judokan protekla dva vikenda vrlo uspješan u Slovačkoj i Bosni i Hercegovini

.

Završni HDZ skup u Osijeku okupio članove i simpatizere iz naše županije

.

Nanošenjem završnog sloja asfalta dovršava se projekt izgradnje parkirališta kod gradskog groblja u Lipiku

.

Vrijeme danas pretežno sunčano i toplo

.

Reagiranje na tekst gospodina Drage Štokića „Mjesta stradanja hrvatskih vojnika na kraju II. svjetskog rata i u poraću u Požegi i bližoj okolici“ te prvo objavljivanje fotografija s ekshumacije žrtava

.

Mjesta stradanja hrvatskih vojnika na kraju II. svjetskog rata i u poraću, u Požegi i bližoj okolici

.

Struje neće biti

FOTONALAZ

Evo kako ptice vide polja uljane repice u cvatu