NASLOVNAPOLITIKA

25.3.2018. 21:13 | Ante Mandarić PREGLEDA: 7981

Vjerujem da su naš članak o uzbuni u Pleternici zbog pojave bugarske ćirilice u školi pročitali mnogi (skoro 16.000), a sad slijedi drugi dio članka koji će otkriti tajne planove naših vođa.

Ovdje želim naglasiti da je ovo malo sarkastičan članak koji se u ni u kojem slučaju nije namjerio na Pleternicu, samo na neke istaknute i možda zalutale Pleterničane.

U Pleternici se izgrađuju mnogi projekti, što je za svaku pohvalu, ulaganja su ogromna, a samohvala tih projekata je još ogromnija. Mislim da bi jedna građevinska tvrtka koju neću imenovati mogla Gradskim vlastima u Pleternici podignuti spomenik, s obzirom na to koliko su poslova "povukli" upravo za nju.


Tko zna, možda će se i to dogoditi i uskoro ćemo kao novi projekt plaćen fondovima EU moći vidjeti podizanje spomenika na Trgu Šokadije za Franju, Antoniju i Domagoja pod nazivom Spomenik svetoj pleterničkoj obitelji i to samo za nekoliko milijuna kuna.

No, hajmo sad na malo ozbiljnije teme (oni će ono tako i tako napraviti), epilog "Drugi dio Bugarske ćirilice" ide dalje. Hrvoje Galić za kojeg nije potrebno da naglasim, ali ipak hoću, kako je hrvatski branitelj i vođa oporbe u Pleternici, no našao se u problemima zbog te bugarske ćirilice.

Uzbuđena je gradska vlast, roditelji, mediji, nadređeni organi kao županija pa čak i ministarstvo.

Gradonačelnica Jozić se osjeća ugroženo i u strahu je za svoju djecu, dogradonačelnik Katić uspoređuje Pleternicu s Vukovarom. Najvjerojatnije misli da je stanje gore u Pleternici sada nego u Vukovaru 91.-95., županije nikad brže nije reagirala i u slučaj odmah uključuje institucije i tako dalje...(zna se za druge slučajeva kad su županiji trebali mjeseci da reagira)!

I sad evo, u petak je u školu došla državna inspekcija da kontrolira Hrvoja Galića i da vidi koji su to propusti ravnatelja koji dovode našu djecu u opasnost dodira s tom zaraznom bugarskom ćirilicom.

Jer to je ooogroman propust ravnatelja i on time dira u rodnu ideologiju nekih ljudi iz Pleternice koji zbog svoje SRBOFOBIJE-ĆIRILIFOBIJE-BUGAROFOBIJE i ne znam još koje fobije kreću u obranu Vukovara, pardon, mislim Pleternice za spas naroda.

Sad znamo da se zato i grade trgovi, uređuju parkovi, sređuju se ceste, kreće se u izgradnju tunela da prosvjednici s Markovog trga iz Zagrebu mogu što brže i komotnije preseliti u Pleternicu sa svojim rodnim prosvjedima, nerado predvođeni našim županom Tomaševićem kao zaštitnikom Istanbulske konvencije u našem kraju, za podršku pleterničkoj čistoj vodi.

Nepoznata tajna je da se jedna tvrtka žrtvuje da s jako niskom cijenom (drukčije se ne može objasniti zašto gotovo svaki posao izvodi isključivo jedna tvrtka) urede pleterničke trgove, parkove, ceste i tako dalje te da se zbog ćirilične afere koja je obuhvatila Pleternicu, ovi desno nastrojeni rodni domoljubi mogu ugodno osjećati i doputovati u Pleternicu.

Istina je da pleternički puk koji se polako iseljava (mislim na one koji još nisu otišli, ali će to vjerojatno uskoro napraviti) ne treba te parkove, trgove i ceste u Irskoj, Njemačkoj, Austriji i tamo im ništa ne znače, a kad dođu ovdje na godišnji odmor, uglavnom borave sa svojim starijim članovima obitelji ili odu u Požegu, Slavonski Brod, logično.

Možemo zaključiti da Vukoplet, mislim Pleternica alias Vukovar, ima svoju strategiju koju smo ovdje uspjeli samo djelomično otkriti. Taj pokret obrane od agresora ćirilice podržava i naša županija koja je tu inspekciju i pozvala!?? Je li to povod za davanje otkaza ravnatelju Hrvoju Galiću??? Vrijeme će pokazati, a njega smo pitali za komentar i evo što nam je rekao.

"Inspekcija je bila jako korektna i radi svoj posao. Naglašavam još jednom da je to nenamjerna greška moje kolegice, a ne kako neki insinuiraju namjerna, to je apsolutna glupost. Radi se samo o još jednom dodatnom zadatku gdje dvije rečenice pišu na bugarskoj ćirilici, nitko ni u jednom trenutku nije bio ugrožen ili u nekoj opasnosti. Što se mene tiče, radim svoj posao sasvim odgovorno i inspekcija nas može posjetiti kad god želi jer će sve biti u najboljem redu", govori Galić.

Na naše pitanje je li se sve ovo događa da bi se uzburkala Galićeva politička uloga, on odgovara:

"Roditelji se imaju pravo žaliti kad smatraju da nešto nije u redu kao i u ovome slučaju. Možda bi bilo prikladnije da su mene ili kolegicu upozorili na taj propust i da se nije digla tolika hajka, no kako je da je, neki sugrađani misle da su u pravu te da ovo sve ima neke veze s politikom, ja u to ne želim ulaziti. No ako je doista u ovo sve upletena politika, jer sam nakon vašeg članka primio mnoge pozive i podršku svojih sugrađana koji su mi se obratili, mislim da su oni koji su ovo servirali samo sebi napravili štetu više nego što su možda mislili da će ju napraviti meni. Naglašavam da ja ništa ne pretpostavljam niti u ovom postupku vidim nešto loše, netko se požalio i naša država je u ovom slučaju nevjerojatno brzo reagirala. Siguran sam da će ustanoviti da je sve u redu što se tiče političke strane, no vrijeme će pokazati".

Tagovi: politika, pleternica, ćirilica, galić, jozić, inspekcija, škola

48 SATI NA 034PORTALU

.

Razlika između Antonije Jozić i Darka Puljašića, osim u spolu, jest i u broju dobivenih EU projekata

.

U jednom objektu u Požegi izbio požar, na terenu vatrogasci i policija

.

NEUOBIČAJEN PRIZOR: ʺOva kuća više nije na prodaju!ʺ

.

Za požeško-slavonske nogometaše ljeto je gotovo i počinje nova sezona

.

Danas toplije i bez oborina

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Preminuo je Ivan Smojver - sahrana je danas na groblju Krista Kralja u 14 sati

.

NK Slavonija uvjerljivo bolja od Hajduk-Pakraca u posljednjoj pripremnoj utakmici

.

Komemoracija za 1.368 žrtava, žena, djece i staraca koji su tragično završili u pet bunara u Sloboštini

.

Udomila prebijenu i polumrtvu kujicu koja je danas vrhunski obučen pas koji spašava živote

.

Otkriven tajanstveni tunel ispod Slavonskog Broda

.

Predvečerje Velike Gospe u Kloštru kod Slavonskog Kobaša

.

U dva dana ukupno četiri prometne nesreće i troje lakše ozlijeđenih

.

U Jakšiću pokušaj ubojstva, u Požegi provala u mesnicu, u Pleternici udar groma u kuću...

.

Danas će bez struje biti...

.

Za vikend nam se vraćaju ljetne vrućine te će se zdržati neko vrijeme

FOTONALAZ

Požeški ʺzdraviʺ vozači masovno ne poštuju invalidska parking mjesta