5.8.2019. | 10:28
Medin In
Pregleda: 2038
Roštilj
(FOTO: Media In)
Kao osvrt na nedavno objavljeni članak o Marinu Medaku, vlasniku restorana RougeMarin i predsjedniku Nezavisne udruge ugostitelja imamo samo riječi hvale.
Radi se tu o jednom, danas sve više izraženom problemu, a to je uvozu stranih namirnica koje se vješto prodaju pod nazivom domaće.
Gdn. Medak želi u izvjesno vrijeme napraviti drugačiju kategorizaciju objekata prehrane na uzor Michellinove zvjezdice koja je, po njemu, u Hrvatskoj neodrživa jer je ocjenjivanje zastarjelo i služi samo za visoki nivo kuhanja.
Zalaže se da restorani dobiju #kravate ovisno u kojoj mjeri koriste domaće namirnice, tradicionalnu pripremu hrane, ali i kako je uređen.
Biti će jako zanimljivo vidjeti kako će to ići u praksi, ali svakako pohvalno za sve one koji se trude i zaista tako pripremaju hranu, a nisu prepoznati u moru brze, jeftine i kvalitetom upitne hrane koja se prodaje na svakom kutu.
Pizza & Grill Platinum od prvog dana nudi sve navedeno, tako meso za ćevapčiće, pljeskavice i roštilj kobasice kupuje od domaće mesnice Jagodanović, a piletinu u Perutnini Ptuj.
U jednoj Slavoniji gdje su cijene niske, gdje za isti proizvod negdje dalje mogu dobiti duplo više, gdje je borba za dobrim radnikom vidljiva svaki dan, nadaju se da će gosti i dalje prepoznati vrhunski okus i omjere kvalitete i usluge koju pružaju.
Fast food ne mora nužno značiti lošu i nekvalitetnu hranu, pogotovo ako znamo da je porijeklo namirnica baš tu u susjedstvu.
Nadamo se da će i ostali ugostitelji prepoznati taj bitan korak u korist svih uključenih u tu priču.