Pirjana janjetina s tikvicama

Janjetina s tikvicama
(FOTO: zena.rtl.hr)

4.10.2020. | 09:54 | 034 Portal
Pregleda: 797

S ražnja, iz pećnice ili ispod peke- janjetinu svi vole! No, jeste li ju ikada probali pirjati? Donosimo vam slasni recept za pirjanu janjetinu s tikvicama.

800 g nemasne janjetine
(od plećke)

-oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, narezati na kockice;


4 žlice maslinova ulja


-zagrijati u vatrostalnoj posudi i propeći na porcije razdijeljeno meso sa svih strana;

2 glavice luka

-očistiti, grubo narezati, dodati mesu i pustiti da se staklasto propirja;

4-6 rajčica

-nakratko potopiti u ključalu vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti i odrezati zeleni dio, malo usitniti, dodati smjesi mesa i luka; očistiti, sitno nasjeckati, zajedno s

2 češnja češnjaka

-zgnječiti i dodati mesu; dodati: 

jednom čajnom žlicom soli, papra, usitnjeni peršin

250 ml (1/4 l) mesne juhe

-odliti; pustiti da se meso pirja;

4-6 malih tikvica

-oprati, posušiti, narezati na ploške;

2 žlice maslinova ulja

-zagrijati i na njemu kratko prepržiti tikvice, dodati malo i preko svega posuti soli

nastrugani sir

-sve zajedno staviti u zagrijanu pećnicu i pustiti da se zapeče

Za pirjanje će vam trebati oko sat vremena, pećnicu zagrijati na 225- 250 stupnjeva te zapeći oko 5-10 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
JANJETINA
TIKVICE
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI