Pink cheesecake: Recept za prefinu hladnu tortu bez pečenja i želatine

FOTO: Stockfood

22.6.2021. | 09:35 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1297

Iskoristite sezonu jagoda kako biste napravili jednu posebnu verziju obožavanog cheesecakea. Recept za ovo ružičasto zadovoljstvo pronađite u nastavku.

SASTOJCI ZA CHEESECAKE S JAGODAMA:

- 150 grama keksa
- 90 grama maslaca
- 400 grama bijele čokolade
- 350 grama krem sira
- 300 grama jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 velika žlica šećera po potrebi


PRIPREMA CHEESECAKEA S JAGODAMA:


1. Kekse sameljite u procesoru ili razmrvite koristeći bat za meso (stavite kekse u veću kuhinjsku krpu, zamotajte i istucite batom). Otopite maslac, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 centimetara. Pritišćite smjesu ravnim dnom čaše ili neke druge ravne kuhinjske posude kako biste smjesu maksimalno utisnuli u kalup. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.

2. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite štapnim mikserom. Ako slučajno nemate ni blender ni štapni mikser, jagode narežite na sitne komadiće i pospite jednom velikom žlicom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite vilicom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.

3. Čokoladu natrgajte na kockice i zalijte je vrelim slatkim vrhnje. Dobro promiješajte i pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Zatim u nju umiješajte krem sir koji ste prije malo razradili, a naposljetku i pire od jagoda. Sve miješajte lagano i obavezno ručno, nikako mikserom.

(Izvor: Zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI