Piletina Kijev: Sočan, a hrskav specijalitet koji je osvojio svijet neodoljivim nadjevom

FOTO: Getty Images

7.5.2021. | 10:06 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1279

Piletina koja se puni aromatičnim maslacem potječe iz Ukrajine, ali je vrlo brzo osvojila svijet nakon što su je prepoznali vješti francuski kuhari i uvrstili u svoje jelovnike. Kako zbog sočnog nadjeva, tako i zbog hrskavog omotača koji se dobiva prženjem u dubokom ulju ili pečenjem u pećnici. Neki chefovi, poput Jamieja Olivera savjetuju da se u smjesu s maslacem doda i sjeckani češnjak, a njegova piletina slast duguje i hrskavoj slanini. 

Sastojci za piletinu Kijev:

2 komada pilećih prsa
2 žlice maslaca
žlica senfa
1/4 svežnja peršina
1/4 svežnja vlasca
sol i papar
40 g krušnih mrvica
1 jaje
2 žlice parmezana


Priprema:


1. Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša pa ga izmiješajte sa sjeckanim vlascem i peršinom te posolite i popaprite. Oblikujte u valjak pomoću folije i ostavite u hladnjaku.

2. Pileća prsa filetirajte pa istucite batom za meso. Premažite ih senfom, posolite i popaprite.

3. Maslac narežite na 4 ploške i po jednu stavite na svaki komad mesa i zarolajte te učvrstite čačkalicama.

4. Uvaljajte odreske u umućena jaja pa u krušne mrvice pomiješane s parmezanom. Odreske ostavite u hladnjaku desetak minuta.

5. Odreske izvadite iz hladnjaka, ponovno umočite u jaja i mrvice pa pržite desetak minuta u vrućem ulju. Poslužite s pireom ili povrćem.

Za piletinu Kijev prema Jamiejevom receptu pogledajte video u nastavku. 

(Izvor: punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI