Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti


(FOTO: Getty Images)

29.11.2021. | 13:27 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2526

Latkes ili hrskave palačinke od krumpira nezaobilazni su dio židovske prehrane. Riječ je o prženom jelu koje se tradicionalno jede kao prilog u posebnim prilikama, poput Hanuke, a koje se unatoč tome priprema od tek nekoliko uobičajenih sastojaka, kao što su krumpir, luk i jaja.


Latkes se obično služi s kiselim vrhnjem, a poneki uživaju u slatkoj varijanti s pireom od jabuka. Izvrsna su ideja za doručak, brunch ili ručak tijekom vikenda, kada imate više vremena za pripremu ukusne hrane.

Sastojci:
450 g krumpira s većim postotkom škroba
100 g brašna
2 jaja
1 luk
1 čajna žličica praška za pecivo
sol i papar po želji
ulje za prženje


Priprema:
1. Naribajte oguljeni krumpir i očišćeni luk na tanke trakice te ih stavite u čistu pamučnu krpu kako biste istisnuli višak tekućine.


2. Prebacite ocijeđenu smjesu u veliku zdjelu, dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo, sol i papar. Sve dobro promiješajte.

3. Zagrijte malo ulja za prženje na tavu i prebacite žlicu-dvije smjese na ulje. Špatulom napravite ravnomjeran krug nalik na palačinku.

4. Pecite latkes sa svake strane otprilike pet minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu i hrskavu zlaćanu površinu.

5. Prije posluživanja pečene palačinke stavite na papir za upijanje masnoće. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PALAČINKE
KRUMPIR
HRANA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI