Dinko Vojak osvojio naslov najboljeg mladog vinara

Dinko Vojak
(FOTO: Vinarija Vojak)

14.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9848

"Završio sam srednju školu i shvatio da nemam puno izbora. Mogu biti na Zavodu za zapošljavanje skupa s mnogim drugim vršnjacima ili ću nešto probati napraviti. Upisao sam studij VVV na Veleučilištu u Požegi i odmah paralelno s faksom otvorio OPG. Iskoristio početne poticaje i započeo biznis", to je, ukratko, priča 29-godišnjeg Požežanina Dinka Vojaka koji je prošlog vikenda po izboru Hrvatske poljoprivredne komore i Javne poljoprivredne savjetodavne službe proglašen najboljim mladim vinarom u Hrvatskoj.

U konkurenciji devet uspješnih mladih vinara, Dinko je osvojio prvo mjesto. Presudnu ulogu u izboru imalo je to što Dinko nije ovaj posao naslijedio od roditelja nego je krenuo od početka. Danas ima oko 5 hektara vinograda na požeškom i dijelom na kutjevačkom vinogorju. Osim sorata, razvio je i vlastiti brand "Barun Franjo Trenk", vino koje se odlično prodaje na našem području, ali i u Zagrebu i na Jadranu.

- Vinarstvom se bavim od 2003. godine. Radim samostalno, a za vrijeme berbe i po potrebi sezonski zaposlim druge radnike. Planiram širiti posao, prvenstveno nastaviti sređivati podrum i podizati kvalitetu proizvoda - rekao je Dinko Vojak, vlasnik OPG-a "Vinarija Vojak" u razgovoru za 034portal.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI