Trudnica se žali da su pojedini doktori grozni: Rališ: Ovo je prva pritužba. Ispitat ćemo navode iz nje

Renata Rališ
(FOTO: Lidija Galić)

21.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 23711

"Zašto je požeško rodilište jedino u Hrvatskoj koje ne pušta posjete poslije poroda. Slažem se da ne treba doći cijela obitelj s pola susjedstva, ali zar ne bi mogao doći suprug, barem na pola sata? ", poslala nam je upit za Opću županijsku bolnicu Požega čitateljica koja je željela ostati anonimna.

Kaže da razmišlja otići u neku drugu bolnicu roditi dijete jer se u požeškoj osjeća kao u zatvoru. Tvrdi da su odnosi pojedinih doktora prema trudnicama i rodiljama grozni i da ozbiljno razmišlja napraviti prigovor Ministarstvu zdravlja.

Na pitanje smo e-mailom dobili odgovor doktorice Renate Rališ, voditeljice službe za ginekologiju i porodništvo u požeškoj bolnici. Kaže kako veći broj posjeta rodiljama nije dopušten zbog kratkoće hospitalizacije za vrijeme koje je svakoj rodilji potreban odmor za potpuni i uspješni oporavak i radi prevencije prijenosa respiratornih i ostalih infekcija u vrlo osjetljivom razdoblju, kako za rodilju, tako i za novorođenče.


- Novorođenčad se može vidjeti u svakom trenutku, a u vrijeme posjeta nužno je poštivanje obaveze svake osobe da se pri korištenju prava i usluga pridržava kućnog reda zdravstvene ustanove. OŽB Požega ne tolerira neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, ni kršenje prava pacijenata od strane bilo kojeg zaposlenika ustanove. Ovo je prvi slučaj pritužbe u posljednjih nekoliko godina i svakako ćemo ispitati navode iz nje - odgovorila je Renata Rališ.


Kaže da OŽB Požega nastoji zadržati visoku razinu profesionalnosti kod svih zaposlenih i sustavno radi na edukaciji zaposlenika, uz kontinuirano nastojanje olakšavanja pristupa njihovim uslugama prema svim važećim propisima i standardima u Hrvatskoj. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI