NASLOVNADRUŠTVO
Ovogodišnji ʺKaptolski zvonciʺ održavaju se kroz dva vikenda i mnoštvo bogatog božićnog sadržaja

FOTO: 034 portal

UDRUGA MLADIH OPĆINE KAPTOL

Ovogodišnji ʺKaptolski zvonciʺ održavaju se kroz dva vikenda i mnoštvo bogatog božićnog sadržaja

11.12.2018. 11:22 | M.M. PREGLEDA: 847

Održavanje drugog humanitarnog božićnog sajma "Kaptolski zvonci" ove godine dogovoreno je za dva vikenda, od 14. do 16.12. i od 21. do 23.12.2018. Organizatori Kaptolskih zvonaca su Udruga mladih Općine Kaptol u suradnji s Općinom Kaptol.

Riječ je o posebnom događaju koji objedinjuje sve ono uz što vezujemo božićno vrijeme - prijateljstvo, zajedništvo, empatiju, humanost, mnoštvo pjesme, smijeha, kuhanog vina i pečenih kobasica.

"Općina Kaptol će i ove godine pomoći financijski, tehnički i operativno koliko god može, no glavni cilj jest prepustiti organizaciju Udruzi mladih da oni smisle cijeli koncept", rekao je zamjenik načelnika Josip Soudek.


"Prije svega, rekao bih par riječi o našoj Udruzi koja djeluje malo više od godine dana. Cilj nam je naše mjesto i okolicu učiniti ljepšim i ugodnijim za živote mlade. Na raspolaganju smo svim Udrugama gdje im pomažemo pri organizacijama. Ovim putem želimo se zahvaliti DVD-u Kaptol i Udruzi vinara iz Kaptola te našoj lokalnoj zajednici. Ideja ovog sajma proizašla je iz same simbolike Božića, rođenje Isusa, tako je i sam povod ovog sajma jer ćemo dio zarađenog novca donirati novorođenim bebama kako bi potaknuli rođenje djece u narednoj godini", govori predsjednik Udruge mladih općine Kaptol, Dario Lončarević.

Članice Udruge, Barbara Ljevar i Kristina Rupert, provele su nas kroz sva događanja koja manifestacija "Kaptolski zvonci" donosi sa sobom.

"Ovo je događaj gdje ćemo se svi skupa naći na jednom mjestu i gdje svatko može doći sa svojom bakom, djedom, roditeljima, djecom, prijateljima i ostalima te se zajedno družiti i zabavljati. Ovaj sajam ima humanitarnu komponentu tako će se i ove godine skupljati novčani prilozi za bebe rođene u općini Kaptol u 2018. godini. Ove godine odlučili smo sajam produljiti na dva vikenda kako bi nas svi mogli posjetiti bar jedan dan. Najvažnije za napomenuti jest svakako da smo prošle godine skupili dovoljno sredstava za svako novorođeno dijete skromni bon od 300 kuna, ali to je dosta velika stvar. U ovoj božićnoj bajci u Kaptolu moći čete uživati u božićnom ugođaju uz čaj, kuhano vino, glazbu, baku i djeda Mraza te slasni božićni zalogaj uz vatricu i obasjani božićnim lampicama", rekla je Barbara.

"Sajam će svake večeri s radom započeti u 18 sati i bit će podijeljen na 2 dijela. U ranijem terminu od 18 do 20 sati bit će upriličen program za djecu, a kasnije nas očekuje mnoštvo glazbenih nota i druženje do kasno u noć. Otvorenje sajma predviđeno je za 14.12. u 18 sati uz paljenje lampica u Božićnom selu i puštanje lampiona u zrak. Idućeg dana program počinje paljenjem 3. adventske svijeće, nakon čega će najmlađi moći pogledati božićnu predstavu.

Bit će tu i koncerata zborova, različite igre za najmlađe, koncerti tamburaških sastava, nastupi plesnih udruga i požeškog kazališta, druženje s bakom i djedom mrazom i ostali bogati sadržaji", kaže Kristina. Vidimo se!


Tagovi: kaptol, udruga mladih, kaptolski zvonci, božićni sajam, opčina kaptol