Ovako to rade Irci: Recept za fini pire od krumpira s nekoliko sastojaka iznenađenja

FOTO: Shutterstock

23.1.2022. | 09:47 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1665

Idealan pire od krumpira u većini svijeta podrazumijeva glatku smjesu bez grudica. U Irskoj to nije slučaj. Irci preferiraju colcannon.

Colcannon je tradicionalni irski recept za pire krumpir u koji se dodaje zeleno povrće, te obilno začinjava maslacem. Svaka obitelj u Irskoj ima svoj recept za ove krumpire.

Mi vam donosimo verziju s keljem i mladim lukom koji po želji možete poslužiti s hrskavim komadićima pržene slanine.


Sastojci za colcannon krumpir:2 kg krumpira500 ml punomasnog mlijeka60 g maslaca10 g sitno nasjeckanog mladog luka1 srednje velika glavica keljasol i papar po željisitno nasjeckani peršin za posipanjeprženi komadići slanine za posluživanjePriprema krumpira calcannon:Kelj naribajte na manje trakice i stavite kuhati u lonac s oko pola litre vode. Kada voda zavrije smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte desetak minuta dok kelj ne omekša.Ocijedite vodu od kelja, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se kelj kuhao.Tekućinu u kojoj se kelj kuhao vratite u lonac, dodajte još vode, pa stavite kuhati očišćene krumpire nasjeckane na kocke otprilike iste veličine.Kuhajte krumpire oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne omekšaju.U drugoj zdjeli ugrijte punomasno mlijeko s nasjeckanim mladim lukom, solju i paprom.Ocijedite kuhani krumpir i pretvorite ga u pire gnječilicom za krumpir. Dodajte kuhane trakice kelja i prelijte preko svega mlijeko sa začinima. Dobro promiješajte.Poslužite sa sitno nasjeckanim peršinom i nešto dodatnog maslaca. Dobar tek!(Izvor: Punkufer.hr)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI