NASLOVNAPOLITIKA
Oporbena petorka traži trenutačnu ostavku Kovačevića!

FOTO: M.M.

BIVŠA PROČELNICA DOBILA PRESUDU PROTIV OPĆINE JAKŠIĆ

Oporbena petorka traži trenutačnu ostavku Kovačevića!

13.3.2018. 09:49 | M.R. PREGLEDA: 6500

Nakon Ministarstva financija koje je još u studenom uputilo u provedbu proračunski nadzor nad poslovanjem Općine Jakšić,prije izvjesnog vremena a zbog inkriminiranog načina vođenja i upravljanja poslovanjem Općine PNUSKOK je pokrenuo istragu protiv načelnika Općine.Pošto je istraga u tijeku nećemo iznositi detalje no sada je više negoli jasno da je Oporbena petorka s razlogom isticala potrebu provedbe revizije s obzirom na sve one glasine ali i čvrste argumentirane činjenice protiv gsp. Kovačevića. Razvidno je da je „netko“ pod krinkom fiktivnih faktura izvlačio kontinuirano novac iz Općinskog proračuna na ime fiktivne kupnje zastava RH-e u iznosu većem od 54 tisuće kuna. Pred svjedocima je taj „netko“ pokušao opravdati svoj čin ističući da je to novac za financiranje stranačkih aktivnosti te da isti mora proslijediti i uručiti Saborskom zastupniku iz redova HDZ-a.


Nadalje , razvidno je i to da je gsp. Kovačević kontinuirano godinama protuzakonito uzimao sebi na mjesečnoj razini prosječni iznos od 600 kuna na ime tzv „cipelarine“ na koju nije imao pravo jer je 24 sata koristio službeno vozilo u vlasništvu Općine Jakšić. Istu je prestao uzimati tek nakon prozivke Oporbene petorke u rujnu 2017.godine. No i nadalje cipelarinu isplaćuje lokalnom službeniku iako potonji koristi službeno vozilo za dolazak i odlazak s posla.


Nedvojbena je i činjenica da je gsp. Kovačević protuzakonito isplaćivao sebi međunarodne dnevnice iako je svaki puta bio sudionik kao gost što je i sam priznao u tobožnjem demantiju na članak Oporbene petorke.Samo za put na Island inkasirao je za sebe 4700 kuna.Pokušavao je na sve načine opstruirati nadzor kako prvotni tako i sada koji se vodi pa se čak javno hvalio da iza sebe ima visoko pozicioniranog dužnosnika unutar MUP s našega područja ( a mi znamo na koga je mislio) no za sada u tomu ne uspijeva.


Mogli bi toga još podosta nabrojiti no kako smo u uvodu kazali suzdržat ćemo se od detaljnijih izjava do okončanja svih nadzora koji se u međuvremenu događaju unutar naše male Općine koja postaje na žalost središte negativnih događanja.Nakon dvije godine iščekivanja i proživljavanja prave agonije bivša pročelnica Općine je dobila prvu u nizu zadovoljština tj presudu na Upravnom sudu u Osijeku protiv Općine. To je temeljna presuda koja implicira sve ostale koje će se donijeti na osnovu ove presude a slijede one koje će istu povratiti na svoje radno mjesto pročelnika,zatim one koja će joj omogućiti isplatu svih zaostalih plaća tj razlike na plaću od trenutka protuzakonitog micanja s pročelničkog mjesta.


Nadalje ,donijeta je presuda koja istoj daje puno pravo na podnošenje kaznenih prijava kako protiv Općine tako i načelnika koji joj je kako je u izrjeci presude naznačeno dao neutemeljeni otkaz bez da je ikada proveo bilo kakav disciplinski postupak protiv bivše pročelnice. Da takvo postupanje gsp. Kovačeviću nije strano kazuje i slučaj kada je prvi dan nakon provedbe Lokalnih izbora 2017. godine oduzeo lokalnom službeniku službeni mobitel i ključeve pod optužbom da je protiv njega agitirao u predizbornoj kampanji!! Nevjerojatno,ludo i neobjašnjiv potez također do dana današnjeg nikakav disciplinski postupak nije pokrenuo. Nakon što mu je oduzeo službeni mobitel gsp. Kovačević je s istog slao prijeteće poruke određenim osobama zbog čega je policija saslušavala najprije vlasnika mobitela lokalnog službenika a kada se utvrdilo činjenično stanje gsp. Kovačevića.


Pošto je gsp. Kovačević imao potrebu demantirati iznijetu činjenicu Oporbene petorke a radi se o tomu da je na sastanku prijetio pred svjedocima smrću bivšoj pročelnici te lokalnom službeniku podsjećamo ga da se isto dogodilo 26.07.2016. godine u prostorijama Općine te je svaka njegova riječ tada izgovorena uredno notirana i pohranjena na sigurno.


Ističemo ovdje i tvrdnju gsp. Lucića u trenutku kada je bio upoznat sa svime što gsp. Kovačević čini naspram bivše pročelnice „ da je to čisti mobing te da isto treba žurno spriječiti“.Za sve ovo do sada izrečeno postoje izjave živućih svjedoka tj sudionika nemilih događanja. Gsp. Lucić snosi odgovornost jer je za sve znao a nije ništa poduzeo jednako kao i župan gsp. Tomašević.


Čak je jednom prigodom gsp. Kovačević zaprijetio lokalnom službeniku da će poduzeti sve u suradnji s gsp. Lucićem i gsp. Tomaševićem ( tada moćnim osobama unutar HDZ-e) da čemu dati otkaz te da više nigdje u županiji neće pronaći zaposlenje! Strašno i tragično no istinito i vrlo lako provjerljivo.


Ističemo ovdje da je suprug bivše pročelnice jedan od utemeljitelja Općinskog HDZ-e te dugogodišnji istaknuti djelatnik vatrogasne zajednice,uzgred hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata kojega je novonastala situacija dotukla kako fizički tako i psihički uostalom kao i cijelu obitelj.


Sve je to zasluga gsp. Kovačevića kojemu je zasmetala činjenica kada je bivša pročelnica upozorila na nelogičnost po pitanju tzv Gospodarske zone tj slijedom logike a štiteći interes Općine ukazala da se parcele u budućoj tzv Gospodarskoj zoni trebaju prodavati po redu a ne kako to danas pokušava činiti gsp. Kovačević da je dao na prodaju zadnju parcelu što znači da cjelokupnu infrastrukturu mora dovesti na kraj tzv Gospodarske zone što iziskuje velike troškove bez pokrića. No u toj višemilijunskoj eskapadi vrlo lako nestane određeni iznos novca.
To je bio jedini krimen bivše a uskoro i buduće pročelnice s obzirom na slijed sudskih presuda koji će se uskoro odigrati na žalost protiv interesa Općine no sasvim zasluženo zahvaljujući gsp. Kovačeviću.


Zbog svega gore iznijetog te zbog notorne činjenice da je gsp. Kovačević svojim lošim potezima već sada a tek će nanijeti veliku materijalno financijsku štetu Oporbena petorka ga poziva ako ima iole još ljudskog dostojanstva i časti da promptno podnese ostavku i tako barem donekle umanji sveukupnu štetu u konačnici svih postupaka.


Što kazati za sve one ljude koji tako slijepo okružuju i prate gsp. Kovačevića a sve su gore iznijeto znali jer su svaki od njih ponaosob bili detaljno izvješteni. Tu prije svega mislimo na bivšeg predsjednika Općinskog vijeća a sada vijećnika,pa na bivšeg a i sadašnjeg zamjenika načelnika,kao i na gospodina koji je prije par dana na koljenima doslovce ušao kao zadnji član ŽO jer mu gsp. Kovačević nije odobrio da bude kandidat ispred“ njegova“ Općinskog odbora HDZ-e.Do jučer su bili iznimno dobri suradnici i kroz interes vrlo skladno surađivali.Što se to dogodilo u međuvremenu? Nisu li razlog istrage koje traju? Pokazat će vrijeme vrlo brzo.
Ističemo ovdje da Oporbena petorka gotovo na dnevnoj bazi komunicira s jednim od čelnika Općinskog HDZ-e koji je vidno nezadovoljan s radom gsp. Kovačevića i skupinom oko njega koja je HDZ-e privatizirala i podredila svojim osobnim interesima.


Ne možemo zamisliti gsp. Glavića,uvaženog i cijenjenog liječnika,profesora,sada čelnika ŽO HDZ-e da sjedi za istim stolom i u istoj prostoriji s osobom kakav je gsp. Kovačević.


Vjerujemo da će gsp. Glavić uspjeti kvalitetno odgovoriti zadaćama koje će biti iznimno teške i nezahvalne budući da je opće stanje na području županije iznimno teško gledajući s raznih aspekata življenja.Želimo mu svu sreću zbog svih ljudi koji ovdje prebivaju i kane ostati,Oporbena petorka pomaže i pomagat će (postoje svjedoci koji mogu to potvrditi) na svim instancama prije svega vodstvu Grada Požege koji mora i jest biti zamašnjak razvoja cijele Požeštine. To ne može iz gospodarsko socioloških razloga biti niti jedan drugi grad ili općina. Grad Požega je ishodište i temelj svekolikog preporoda naše zajednice od Lipika pa do Čaglina,tko misli drugačije u velikoj je zabludi i pogubljenosti.


Stoga sve snage,intelekt,mudrost trebamo staviti na kup i svatko u okviru mogućega dati sve od sebe da bi pokušali iznaći rješenje za izlazak iz najprije krize duha pa onda i svih ostalih kriznih područja kojih ima toliko mnogo.


Opetujemo da pomažemo i pomagat ćemo onim snagama koje se bore za dobrobit zajednice a ne poput gsp. Kovačevića koji se bori samo za sebe i one oko sebe.


Zaboravili smo spomenuti gsp. Oreškog koji je u međuvremenu dobio detaljni prikaz nepodopština gsp. Kovačevića a nije nakon toga poduzeo ništa iako je morao i trebao isto prijaviti po službenoj dužnosti. Ne čineći ništa počinio je kazneno djelo neprijavljivanja. Vrijeme je da se počne ponašati krajnje odgovorno i trezveno bez obzira na razloge zašto se svrstao na stranu gsp. Kovačevića pritom izdavši sve one glasače koji su mu iskazali povjerenje.


S poštovanjem,
Oporbena petorka Općine Jakšić
M.R.,Z.B.,I.M.,V.D.,M.Š.R.,

 

 

 

 

 

 

Tagovi: jakšić, petorka, kovačević, presuda

48 SATI NA 034PORTALU

.

Održana 13. Smotra folklora ʺObičaji starog zavičaja 2019.ʺ u organizaciji KUD-a ZD Rama iz Pleternice

.

Danas svi u Pleternicu na 13. Smotru folklora ʺObičaji starog zavičaja 2019.ʺ u organizaciji KUD-a ZD Rama iz Pleternice

.

Subotnja zimska šetnja Požegom 7.12.2019.

.

KRAĐE VOZILA: U kojim dijelovima Hrvatske su lopovi najaktivniji?!

.

28. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA LIPIKA: Obilježavanje Dana branitelja Lipika započelo uz projekciju filma ʺNaš Lipikʺ

.

Župa sv. Terezije Avilske, Požega i Caritas Požeške biskupije i ovog Božića prikuplja novac u humanitarne svrhe

.

Povodom sv. Nikole, najmlađi učenici iz Pakraca održali koncert

.

Klubovima Županijske malonogometne lige PSŽ Sveti Nikola donio nove lopte

.

Očekivani životni vijek u Hrvatskoj je 78 godina

.

Na radost svih građana otvoreno klizalište na Rekreacijkom centru u Požega

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Sveti Nikola darivao djecu Lipika i okolice

.

Biskup Škvorčević povodom spomendana sv.Nikole s djecom u razvojnim poteškoćama

.

Struje neće biti ...

.

Danas promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja

.

Posjet dječjim vrtićima, bolnici i kaznionici u prigodi sv. Nikole

.

Tradicionalno druženje uz priču i kreativni rad u Pakracu

.

Dodijeljena ¨Zlatna kuna¨ za 2018. godinu tvrtki Lipik Glas d.o.o., Cor d.o.o. i Plamenu d.o.o.

.

Kolike su stvarno visoke plaće u Njemačkoj i koja su najlošije plaćena zanimanja?!

.

Nekome od prolaznika jako su zasmetale božićne lampice u Pakracu

.

Plenki i pet ministara u Pleternici na obilježavanju Dana grada, a u Požegu došao doslovno vozač tajnice zamjenika nečega

.

Lažna medicinska sestra Veronika Pecolaj pronađena mrtva u stanu u Obrovcu: Utvrđuje se uzrok smrti

.

Tijekom nadolazećeg vikenda policija će pojačano provoditi nadzor sudionika u prometu

.

Pogledajte je li ime vašeg sina među 20 muških imena najpopularnijih u 2019. godini

.

Nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u obiteljsku kuću u Požegi, policija traga za njim

.

KONAČNO!! Ministarstvo uprave objavilo: ʺUmrle osobe više neće moći glasovati.ʺ

.

Evo koja sve sportska događanja nas očekuju ovaj vikend u SP ʺTomislav Pircʺ

.

Jeste li prilagodili svoje PVC prozore ekstremnoj hladnoći koja dolazi?

.

Struje neće biti ...

.

Izabrani novi suci za Županijski sud u Slavonskom Brodu, među njima i Požežanka Mirjana Madunić

FOTONALAZ

Mesari napravili ʺstražemanačku anakonduʺ!